Sivut

tiistai 8. maaliskuuta 2022

Camilla Läckberg: Saarnaaja



Camilla Läckberg: Saarnaaja
Fjällbacka #2
Otava, 2021 (lukukirjana 2007)
Alkuteos: Predikanten, 2004
Suomennos: Outi Menna
Lukija: Karoliina Kudjoi
Kesto: 14 h 55 min


Kuusivuotias poika löysi ritaria leikkiessään nuoren naisen alastoman ruumiin. Poliisi löysi ruumiin alta vielä kaksi lisää, huomattavasti aiemmin kuolleita ja haudattuja. Patrik muisti Fjällbackassa 70-luvun lopulla parin viikon välein kadonneet parikymppiset tytöt. Jutussa oli ollut yksi epäilty, Johannes Hult, jonka autossa toinen tytöistä oli nähty juuri ennen katoamistaan. Vinkin oli antanut vieläpä tämän oma veli Gabriel, mutta mitään muita todisteita ei löytynyt, joten sana sanaa vastaan Johannes oli vapautettu. Miestä ei voinut kuulustella uudestaan, sillä vain pari kuukautta tapahtuneen jälkeen hän oli hirttäytynyt.

Johannes Hultin pojat Johan ja Robert tekivät murtokeikkoja. Heidän äitinsä Solveig oli joskus ollut seudun kaunein neitonen ja vaikka oli lähtöisin köyhistä oloista, oli päätynyt naimisiin Johannes Hultin kanssa, jonka isä oli kuuluisa maallikkosaarnaaja ja varakas tilanomistaja Efraim Hult. Johannes oli ollut komea ja rikas, Solveig kaunotar. Nykyään Solveig oli muisto entisestään, paitsi yli 20 vuotta vanhempi, myös sairaalloisen ylipainoinen. 

Erica ja Patrik olivat ehtineet seurustella vain puolisen vuotta, kun Erica oli huomannut olevansa raskaana. Nyt hän oli kahdeksannella kuulla ja oli vasta nyt alkanut miettiä, miten heidän tuore suhteensa kestäisi läpi mullistavien muutosten vauva-arjen. Tukholmassa asuva Anna-sisko oli eronnut väkivaltaisesta miehestään ja suostunut vetämään vanhemmilta perityn Fjällbackan talon pois myynnistä, joten tilaa heillä olisi vaikka isommallekin perheelle.

Ensinnäkin, olin unohtanut julkaista jutun tästä kakkososasta ennen kuin postasin kolmannesta, mutta kyllä minä nämä ihan oikeassa järjestyksessä kuuntelin!

Mitään silmiinpistävästi erilaista en oikeastaan huomannut siitä, että kirja on lähes 20 vuotta vanha. No joo, ihmiset soittelivat lankapuhelimilla, mutta kirjan tyylistä esimerkiksi. Olisin voinut hyvin ajatella että tämä on uutuus. Juonta oli taas kieputeltu nautinnollisesti ja kaikki henkilöt liitettiin ennen pitkää yhteen.

En pidä yhtään tuosta uusimmasta kirjan kannesta. Löysin paljon paremmin kirjaan sopivan netistä ja lainaan senkin tähän.



2 kommenttia:

  1. Läckbergin Fjällbacka-sarja on tosi hyvä ja koukuttava. Voisi joskus ehkä lukea uudestaankin, kunhan on ensin unohtanut keissit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä mieleinen sarja! Ja jännä miten hyvin on kestänyt aikaa.

      Poista