Sivut

lauantai 25. joulukuuta 2021

Sarah Morgan: The Christmas Escape

 

Sarah Morgan: The Christmas Escape
Harlequin Audio, 2021
Lukija: Rose Robinson
Kesto: 10 h 56 min


Robyn ja hänen ruotsalainen miehensä Erik pyörittivät kylpylää (snow spa) mökkeineen Ruotsin Lapissa. Erik toimi lisäksi oppaana ja Robyn valokuvaajana. He olivat aina eläneet kaksin, sillä Robyn ei ole kaivannut muuta perhettä. Erik, heidän koiransa, yrityksensä, metsä, taivas, tämä heitä ympäröivä villi luonto oli kaikki mitä hän osasi elämäänsä kaivata.

Hänen sisarensa Elizabeth oli pari vuotta sitten menehtynyt onnettomuudessa, mikä tarkoitti sitä lopullista totuutta, että toisistaan vieraantuneet siskokset eivät voisi koskaan tehdä sovintoa. Mutta nyt Elizabethin kolmekymppinen tytär Christy, jonka Robyn oli nähnyt viimeksi tämän ollessa lapsi, oli ottanut yhteyttä ja halusi tulla perheineen jouluksi Lappiin heitä tapaamaan. Robyn otti heidät avosylin vastaan, mutta mitähän Elizabeth olisi siitä ollut mieltä?

Graafinen suunnittelija Christy oli odottanut perhe-elämältä jotain enemmän. Kunhan he, miehensä Sebin ja tyttärensä Hollyn kanssa, olisivat hankkineet suloisen country cottagen, pienen talon maaseudulta, heidän elämänsäkin olisi ollut kuin suoraan lehden sivuilta. Mutta todellisuus country cottagessa oli jotain ihan muuta, se oli jatkuvaa yllättävää rahanmenoa, yksinäisyyttä, pitkästymistä - ja ainaista vesisadetta. Hän todella kaipasi Lontoon vilskettä ja meteliä, kahviloita ja kauppoja, vakituista työtään ja siitä saamaansa palkkaa joka nyt olisi kovasti tarpeen.

Luminen joulu kaukana kotoa oli jotain mikä piristäisi Christyä juuri nyt ja minkä hän uskoi tekevän heidän pienelle perheelleen hyvää. Niinpä hän tyhjensi sukanvartensa, otti yhteyttä ainoaan elävään sukulaiseensa, Robyn-tätiin ja varasi heille lennot unelmien joulumaisemaan. Hän ei ollut koskaan saanut äitiä kertomaan mistä siskosten riidassa oli kyse ja hetken hän mietti oliko yhteydenotto Robyniin epälojaalia äitiä kohtaan. Mutta toisaalta, tämä oli hänen elämänsä ja hän jos joku tiesi miten vaikeaa kenenkään oli ollut elää hänen äitinsä vaatimusten mukaisesti. 

Christy ja hänen paras ystävänsä, Hollyn tädiksi kutsuma Alix, olivat halunneet elämältään aivan päinvastaisia asioita. Christy oli saanut miehen, perheen ja maalaismökkinsä, Alix uran joka vei häntä maailmalle monta kertaa kuukaudessa, viime aikoina lähinnä New Yorkiin. Alixin vanhemmat olivat olleet hyvin urakeskeisiä ja vasta tutustuttuaan Christyyn ja tämän perheeseen Alix oli oppinut millainen oli rakastava perhe, jossa kaikki välittivät toisistaan. Christyä hän oli yrittänyt puhua avioitumasta Sebin kanssa kun Holly oli lyhyen seurustelun jälkeen ilmoittanut tulostaan, sillä Alix piti miestä pleijerinä. Ja nyt heillä oli ongelmia avioliitossaan.

Kun Christy soitti ja pyysi Alixilta isoa palvelusta, tätä hän ei ollut odottanut. Hän oli varma että heidän kaikkien yhteisestä lomasta Lapissa tulisi unohtumaton kokemus, mutta nyt Christy kertoi että hän tulisi Sebin kanssa Lappiin vähän myöhemmin. Alixin pitäisi siis ottaa Holly mukaansa. Alix suunnitteli työkseen leluja, mutta olla vastuussa ihkaelävästä, oikeasta lapsesta oli isoa ja pelottavaa. Mitä jos Holly itkisi ja kaipaisi vanhempiaan, hän oli kuitenkin vasta neljän. Mitä jos Alix taitamattomuuttaan tekisi jotain niin väärin, ettei sitä enää voisi korjata ja heidän välinsä katkeaisivat aivan kuten Christyn äidin ja tädin? 

Kaiken jännityksen huipennukseksi Christy ilmoitti, että Sebin paras ystävä Zac lähtisi heidän mukaansa, niin että he saisivat jakaa hoitovastuun Hollysta. Alixia tämä ei miellyttänyt, sillä heidän historiassaan oli lyhyt ja kiihkeä mutta nopeasti päättynyt kohtaaminen. Heidän päästyään Lappiin Alixille oli luvassa lisää järkytyksiä, kun Robyn oli majoittanut heidät samaan mökkiin pitäen heitä parina. Muita vapaita huoneita ei ollut ja Zac kehtasi vain virnuilla väärinkäsitykselle sen sijaan että olisi oikaissut tämän. Tästä joulusta tulisi iso katastrofi.

The Christmas Escape oli juuri se mitä kaipasin, hyvin jouluinen ja lämminhenkinen kirja täynnä Lapin taikaa. Siinä oli Morganille tyypillisiä mutkikkaita ja solmuun menneitä ihmissuhteita ja kommunikaation puutetta. On jotenkin niin joulun hyvään tahtoon ja tunnelmaan sopivaa selvittää niitä väärinkäsityksiä ja antaa menneet anteeksi. Ihana joulun tunnelma, suosittelen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti