Sivut

sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Mirjam Lohi: Luumumukin arvoitus

 

Mirjam Lohi: Rouva Suominen välittää, osa 3: Luumumukin arvoitus
Teos, 2021
Lukija: Johanna Kokko
Kesto: 7 h 20 min


Sointu on yrityksensä Do-Mi-So Lkv:n olemassaoloaikana, eli puolentoista vuoden mittaan, välittänyt kaikkiaan viisi asuntoa. Nyt hänelle saattaa tulla uusi myyntitoimeksianto, mikäli naapuri Kunto Kumpare päättää laittaa asuntonsa myyntiin. Mies oli vihjaillut niin Sointulle soittaessaan, mutta kun hän soittaa Kumpareen ovikelloa, hän löytää vain miehen pahasti sairastuneen avovaimon Tellervon ja tämän pienen Peku-pojan. 

Ehkä hän tosiaan potkaisee avovaimonsa Tellervon pellolle ja myy hienon rivitaloasuntonsa, vaikka ajatus ei tunnu hyvältä. Totta kai se itse pärjäisi. On suuren firman markkinointijohtaja, entinen huippusuunnistaja ja nykyinen triathlonharrastaja ja mitä vielä, mutta miten pärjäisi Tellervo?

Sointu ottaa Pekun yökylään leikkimään kuopuksensa Unelman kanssa että Tellervo saa nukkua. Hän oli ennen Do-Mi-So:n perustamista toiminut terveyskeskuksen psykologina eikä jäänyt sormi suuhun huomatessaan Tellervon tarvitsevan apua.

Tellervo oli löytänyt luumumukin töistä kotiin tultuaan. Tuntemattoman mukin, joka haisi kahvilta ja jossa oli vieraan naisen räikeän punaiset huulipunajäljet. Tellervo oli raivoissaan syyttänyt miestään sivusuhteesta ja paiskannut mukin seinään hajottaen sen palasiksi. Kurmo oli lähtenyt, jättänyt vastaamatta syytökseen ja antanut Tellervolle viikon aikaa pakata. 

Tellervoa pitää selvästi auttaa, jo Pekunkin takia, eikä Sointu raaski heittää mukinpalasia pois. Netistä hän löytää kintsugu-menetelmän. Siinä rikkoutunut astia kasataan uudelleen halkeamia kultaliimalla korostaen ja lopputulos voi olla hienompi ja arvokkaampi kuin alkuperäinen. Samalla tavoin, tavallaan, voisi varmasti kursia kokoon ihmisiä, ihmissuhteita?

Googlasin kintsugun, kylläpä nuo kultaliimalla korostaen kasatut astiat ovat kauniita! Muuten tämä Rouva Suominen välittää -sarjan kolmas osa jäi loppuvaikutelmaltaan edeltäjiään vaisummaksi. 








4 kommenttia:

  1. Kaunis kansi kirjalla. Minulle entuudestaan ihan tuntematon kirjailija. Ovatko nämä lasten/nuortenkirjoja vai ihan aikuisille suunnattuja?

    Kintsugin taustalla on todella kiehtova ja sympaattinen filosofia! Ja korjatut astiat tosiaan ovat usein todella kauniita ja persoonallisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on nyt kolmas osa hyvin leppoisaa chick litiä (myös mama lit -termiä on käytetty) ja ihan aikuisille suunnattu. Päähenkilö Sointu on jo viisikymppinen. Ainakin ensimmäinen osa oli meidän kirjastossa varustettu dekkaritarralla, vaikkei näissä mitään varsinaisia rikoksia tapahdu. Enemmän ihmissuhdekoukeroita. Ja vaikka tässä on vähän tuota japanilaisaspektia, en usko että tämä on ihan sinun tyyliä, mutta ainahan kokeilla voi 😊

      Poista
  2. Olinkin jotenkin unohtanut tämän sarjan! Ensimmäisen osan luin ja muistaakseni se oli ihan hauska. Harmi jos tämä on vaisumpi. Entä kakkososa, kannattaako lukea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkososa oli hyvä!

      https://kirjanjostoisenkin.blogspot.com/2020/04/mirjam-lohi-rouva-suominen-valittaa.html

      Poista