Sivut

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Laura Paloheimo: Mama mojo


Laura Paloheimo: Mama mojo 
Otava 2014, 329 sivua

Äidiksi tultuani vastuun määrä oli kasvanut järkyttävästi. 
Minun piti huolehtia kaikesta! Naapurista, isovanhemmista, parisuhteesta, vatsalihaksista...
Viimeisin kohta oli vaativin, sillä lempilaitteeni kuntosalilla
oli edelleen välipalapatukka-automaatti. 

Mama mojo on jatko-osa Paloheimon vuonna 2012 ilmestyneelle esikoiselle nimeltään Klaukkala. Tiedostin tämän vasta luettuani kirjaa hyvän matkaa, mutta jatko-osa on niin itsenäinen etten missään kohtaa harmitellut tämän lukemista ensin. Voit siis huoletta lukea tämän vaikka Klaukkala olisikin lukematta. 

Julia on 34-vuotias tuore äiti, jonka mies Timppa on omaa autokorjaamoa pyörittävä mekaanikko. Julia on itsekin yrittäjä, sillä hänellä on vintagevaatteita myyvä liike Klaukkalassa. Pikku Hoppulin ollessa vain muutaman kuukauden ikäinen on Timpalla ja Julialla edessä rallintäyteinen kesä, sillä Timppa on saanut ainutlaatuisen mahdollisuuden toimia korjaamonsa edustaman automerkin mekaanikkona ralleissa. Asuntovaunuelämä ralliparkissa kolmikuisen vauvan kanssa ei ole helppoa, mutta sitten asiat vasta solmuun menevätkin kun seuraava työtarjous tulee dubailaiselta sheikiltä. Kun Julia kuulee Timpan lähtevän kuukaudeksi Dubaihin, menevät aikataulut uusiksi Hoppulin ristiäisiä myöten. Kun kaiken huipuksi Timpan lahkeessa takiaisena roikkuva nollakuski Taru saa myös kutsun Dubaihin nostaa mustasukkaisuus päätään -  vai löytyykö sille jokin luonnollinen selitys että Timpan huoneessa vastaakin puhelimeen Taru joka kertoo Timpan olevan juuri suihkussa?

Mama mojo on hyvin lajityypillinen chick-lit -romaani. Tapahtumat ovat vauhdikkaita ja väärinkäsityksiä syntyy roppakaupalla, eikä niitä tietenkään selvitetä puhumalla vaan Julia hautoo mustasukkaisuuttaan ja päättää puhua välit Timpan kanssa selviksi vasta Hoppulin ristiäisten jälkeen. Kirjassa on silti muutakin kuin suhdedraamaa. Hoppulilla on tärkeä osa äidin elämässä, mutta kun äiti on niin kiireinen äkkiäkös siinä jää "hemopattihermofiilikammokuumerokotus" ottamatta! Myös Julian Deja vu -vaateliikkeen ensimmäisen oman malliston suunnittelu pitää naisen kiireisenä. 

Laukkasin puolijuoksua Klaukkalan keskustaa kohti. Työpäivä ei ollut vielä alkanutkaan, mutta puhelimeni muistutti jo tekemättömistä asioista. Kaste! Kakku! Mansikkamehu! Kysy vieraiden allergiat! Nuppiluku! Kotiviini?!! Kysy telttojen ja juhlapaikkojen hintoja, rakennusjätteiden siivous, selvitä catering-hinnat jos et ehdi leipomaan kaikkea itse!  Save the date -kortit vieraille! 
Kohta tarvitsisin lomaa äitiyslomasta.

Kirja on vauhdikas ja nopealukuinen ja voin luvata että sen seurassa viihtyy, mikäli chick-lit ylipäätään on mieleistä lukemista. Laura Paloheimo kestää selvästikin vertailun genren kansainvälisiin kärkinimiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti