Sivut

perjantai 11. joulukuuta 2020

Kirjabloggaajien joulukalenteri 11.12

 


Joulunodotuksessa on vuosi toisensa jälkeen kolme asiaa jotka virittävät minua näin aikuisiällä joulutunnelmaan. Ensimmäisenä niistä alkaa yleensä leipomusten sekaan hivuttautua jouluisia teemoja kuten joulutortut tai luumuhillolla ja kermavahdolla täytetty tumma kääretorttu. Samoihin aikoihin kaivan esiin vuosien mittaan keräämäni joululehdet joita on kahdenlaisia, sekä tunnelmaselailuun että leipomisohjeisiin keskittyviä. Se kolmas tunnelmanvirittäjä on joulukorttien askartelu, jonka aloittaminen tahtoo useimpina vuosina siirtyä turhankin pitkään, varsinkin kun korttien tekeminen on mielestäni niin ihanaa! 

Viime vuosina myös upeat talven ja joulun seudun selailukirjat ovat tulleet lehtien ohella näiden tunnelmanluojien joukkoon. Tälle joululle Docendo julkaisi jälleen uuden, täynnä upeita kuvia täynnä olevan teoksen, nimeltään Talven henki - Anna joulun tulla.

On melkein niin hiljaista, 
että voi kuulla joulun lähestyvän.




Ovi on jo raollaan - siellä odotetaan sinua.



Talven henki -kirjassa tutustutaan koteihin, jaetaan jouluisia ruokaohjeita ja keitetään omia tuoksuja. Koristellaan kotia kukka-asetelmilla, nähdään upeita luontokuvia ja tutustutaan Pietiläisen perheen uusimpaan jäseneen, keväällä '19 syntyneeseen Myrsky-koiraan, joka poseeraa alla olevassa kuvassa.


Joulu taivekattojen alla
Näyttää aivan kuin talo vanhalla puutaloalueella hymyilisi ohikulkijoille. Sen jokaisesta ikkunasta tuikkii kutsuva valo.





Kirjan tyyli on pitkälti maalaisromanttinen ja värimaailma valkoinen, piristettynä useimmiten joulunpunaisella.







Koristele talvijuoma jäisillä karpaloilla. 
Viimeistele se rosmariinin oksalla.


Joulun kaunein kattaus
Koti tuoksuu joululle, ja radiosta kantautuvat juuri sen laulun sävelet, joka vie lapsuusjouluihin. 


Kuusimetsäkakku kuorrutetaan valkosuklaa-vaniljavaahdolla. Kuusikoristeet saadaan vohvelitötteröistä, jotka valellaan sulatetulla valkosuklaalla ja pinnalle ripotellaan koristerakeita. Ohjeet näihin sekä ylläoöevaan kääretorttuun löytyvät kirjasta.


Mätikuiskauksen vinkataan maistuvan kukkakaalimuusin ja hunajalla savustettujen lohimedaljonkien kaverina. Kaikkien ohjeet löytyvät kirjasta.


Niin metsäneläimet kuin lemmikit toivottavat kirjan sivuilla hyvää joulua. Yhdyn näihin toivotuksiin ja toivotan näiden Ilona Pietiläisen kauniiden kuvien ja tarinoiden myötä kaunista ja rauhallista joulunodotusta.



P.s. Joulukorttitarvikkeet ovat täyttäneet pöydän ja talouden toinen tonttu, se miespuolinen, leipoi tänään ensimmäistä kertaa elämässään kakun aivan itse, joten taatelikakun huumaava tuoksu leijaili tämän bloggarin kotona korttikiireistä huolimatta.



14 kommenttia:

  1. Ihanan jouluinen postaus! Näyttääpä kakku hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Olipa tämä kertakaikkisen ihana joulupostaus, kiito siitä. Tuli rauhallinen ja levollinen olo. Hyvää joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kommentin jättämisestä ja iloista joulunodotusta!

      Poista
  3. Olipa herkullinen postaus 😊 Täällä tuoksuu tiikerikakku, kohta pääsee maistamaan... Pipareitakin on jo tehty ja koristeltu.

    Ihanaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tiikerikakkukin on niiiin herkullista, tulee tehtyä aivan liian harvoin.

      Poista
  4. Ihana kakku viimeisessä kuvassa. Heti herahti vesi kielelle. Minun mieheni osti leipomosta tiikerikakun ja yllätti minut.

    Joulukirjat kuuluvat joulun aikaan. Niitä on kiva selailla ja ihastella. Oma joulu kuluu aina aika perinteisellä tavalla. Korttien teko odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana yllätys mieheltäsi <3
      Pääsin kanssa hyvään vauhtiin korttien teossa ja kaikki mitä pitikin postittaa valmistui aikataulussa. Meillä on perinteenä sen lisäksi jakaa itse kortteja postilaatikoihin tässä omalla kylällä, niistä on osa vielä tekemättä mutta hyvin aikaa :)

      Poista
  5. Onpa mukavan oloinen kirja. En itse asiassa ole juurikaan lukenut tämmöisiä "joulukirjoja", joten tämä voisi tarjota ihan kivaa vaihtelua. Täytyy myöntää, ettei tänä jouluna ole vielä löytynyt joulufiilistä, mutta onhan tässä aikaa... joku kakku pitäisi kyllä itsekin pyöräyttää. Näyttää tosi herkulliselta tuo viiminen kuva. :) Mukavaa joulunodotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin :)
      Mä olen hakenut joulufiilistä kuuntelemalla romanttisia jouluun sijoittuvia enkkukirjoja joita löytyy kymmenittäin. Kaipasin sitä että saisin aloitettua joulukorttien askartelun ja se on kyllä toiminut hyvin!

      Poista
  6. Joululehdet ovat kyllä ihania. Äidilläni on iso reseptiarkisto, hän on säilyttänyt monenlaisia lehtileikkeitä ja lehtiä vuosien varrelta. Niitä selailin mielelläni lapsia ja katselin kuvia toinen toistaan paremman näköisiltä näyttävistä herkuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaiset vanhat arkistot ovat niin arvokkaita. Ihan jo silläkin miten paljon aikaa ja rakkautta äitisi on sille keräämiselle ja ohjeiden kokeilulle antanut ❤

      Poista
  7. Hienoa ja arvostettavaa tehdä joulukortit itse! Voin ymmärtää, että se on mukavaa puuhaa. Se olisikin varmaan ainoa jouluinen homma, jonka voisin kuvitella itsekin tekeväni, jos saisin edes aikaiseksi lähettää joulukortit. :D

    Noita sisutuskirjoja voisin kyllä katsella ja vaikka joululehtiäkin relailla. Reseptit eivät niinkään kiinnosta, mutta kaikenlaiset koristelut sun muut ovat kyllä ilo silmälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aika paljon paperiaskartelutaustaa 😊

      Kyllä ne kummasti auttaa virittämään siihen joulutunnelmaan, mikä ei aikuisena, varsinkaan kahden keski-ikäisen perheessä ole mitenkään automaattista.

      Poista