Sivut

keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Jenny Bayliss: Twelve Dates of Christmas

 

 

Jenny Bayliss: The Twelve Dates of Christmas
Pan, 2020
Lukija: Laura Kirman
Kesto: 11 h 33 min


Jos on suudellut kahta miestä 24 tunnin sisällä, onko sitä aivan hutsu?

Kate on reilu kolmekymppinen sinkku, joka on löytänyt unelmatyönsä kangaskuosien suunnittelijana. Hän on palannut Lontoosta kotiseudulleen pieneen Blexfordiin, kuitenkin kätevän junayhteyden päähän Lontoosta, jossa hänen pitää välillä käydä toimistollaan. Blexford on tiivis yhteisö, jossa kaikki tuntevat toisensa ja tietävät toistensa asiat, joten kun Katen paras ystävä Laura houkuttelee hänet osallistumaan Twelve dates of Christmas -deittailuun, Kate huomaa ettei kukaan jää tästä kuulematta. Katen toinen hyvä ystävä on Matt, niinikään paluumuuttaja, joka on avannut kylään kahvilan, Cafe Peartreen. Kate leipoo sinne sivutyönään makeita herkkuja. 

Kate käy treffeillä joissa saa aina muutamasta vaihtoehdosta valita mieleisimmän, ja Kate käy esimerkiksi luistelemassa, salsaamassa ja ratkomassa tietä ulos pakohuoneesta. Matt, joka seurustelee omalla tahollaan, on huolissaan Katen turvallisuudesta, eikä täysin turhaan.

Valitettavasti treffiohjelma oli poikinut myös ikävän sivutuotteen, jonka Katekin sai kokea, kun yksi hänen tökeröimmistä deiteistään ilmoitti varanneensa huoneen yön viettoon. Joulun 12 treffiä oli väännetty muotoon "Twelve shacks of Christmas" ja 200 punnan osallistumismaksulla sai osallistua vetoon, kuka miehistä saa aikaan enemmän kaatoja. 

Joulun 12 treffit oli valloittavan hauska ja viihdyttävä, romanttinen ja hyvin jouluinen kirja, juuri sopivaa lämminhenkistä viihdettä tällaiseen koronajouluun. Fiilis tuntui hyvin brittiläiseltä ja joulu oli läsnä kaikessa, makuina ja tuoksuina ja toki treffiohjelmassa, kun osallistuttiin esimerkiksi piparkakkutalon koristelukilpailuun ja kuusenhakuun. Ajatus monista treffeistä ja erityyppisistä miehistä joita Kate tapaa, oli jo ennakkoon kiinnostava ja toimi hyvin, ja Kate oli päähenkilönä sellainen jonka kanssa ystävystyisin mielelläni itsekin. Myös kankaiden suunnittelua oli kiva seurata. Kuten tämän tyyppisissä romanttisissa komedioissa yleensäkin lukijalla on jo alusta asti näkemys ketkä kuuluvat yhteen, juju on ehkä enemmän siinä, miten nämä saatetaan yhteen. 

Olen ihastunut moneen lukijaan näissä enkkukirjoissa, eikä Elizabeth Knowelden ollut poikkeus. Eläytyminen on heillä aina vahvempaa kuin suomalaisilla lukijoilla, mutta yhtään kirjaa en ole vielä joutunut tästä syystä jättämään kesken. 


6 kommenttia:

  1. Siitä on aikaa, kun olen lukenut mitään tällaista kevyttä. Pitää muistaa tämä vinkki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika moni tuntuu lukeneen nyt myös kevyempää, koronasta(kin) johtuen. Minullekin on maistunut, varsinkin näissä enkkukirjoissa. Toki tarjontakin on äänikirjapalvelussa pitkälti viihdepainotteista.

      Poista
  2. Kevyellä on menty täälläkin ja tämä kuulostaa ihan sopivalta jouluhömpältä. Jos vaikka tuossa vuodenvaihteen lukumaratonilla... Täytyy katsoa löytyykö Nextorylta (vaihdoin juuri sinne takaisin hyvän tarjouksen houkuttelemana)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nextoryssa kuuntelin tämän, joten löytyy kyllä 🙂

      Täytyypä pitää tuo lukumaraton muistissa!

      Poista
  3. Brittiläisyys, joulu ja romanttinen komedia - kaikki ihan lempiasioitani! Tämähän täytyy laittaa mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nyt aika monta joulukirjaa kuunnellut marras-joulukuussa ja tämä on niistä lempparini ❤

      Poista