Sivut

keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Ystävänpäivän lukumaraton: Valmistautumista!


Siinä sitä valikoimaa nyt olisi! Vaihtoehtoja on hyvä olla joka lähtöön, sillä olen niin fiilislukija. 

Lukumaratoneille olen lähes aina varustautunut novelleilla ja niitä löytyy nytkin kaksi antologiaa. Supernyrkki sisältää nuorten novellikilpailun tuotoksia. Valhe ja viettelys pitää sisällään tunnettujen kirjailijoiden tarinoita pettämisestä. Pettää voi monella tavalla, vaikka itseään, eli pettäminen nähdään tässä paljon laajemmalti kuin vain seksinä. 

Uusina olen varannut mukaan myös sarjakuvia ja tänään tein kivan löydön, sillä kirjaston henkilökunta oli laittanut esille Kirsti Ellilän tekemän ja Birgittalaissisarten ystävät ry: n julkaiseman Elisabeth! -sarjakuvan, joka tutustuttaa ruotsalaisen Maria Elisabeth Hesselbladin (1870-1957) elämään. Hän on elvyttänyt Pohjolan suuren mystikon, Pyhän Birgitan, hengellisen perinnön. Maailmassa toimii tällä hetkellä 52 ruotsalaisen haaran birgittalaisluostaria, joista yksi on Suomessa, Turussa. 

Olen varannut luettavaksi myös näytelmiä, hyvin klassisesti Tsehovia, Jotunia ja Canthia. Kaksi kärpästä jne, sillä osallistun parhaillaan myös näytelmähaasteeseen. Mukana on myös yksi valokuvakirja, Herrashuvilan verannalla, joka on aikamatka 1900-luvun alun säätyläiseen kesänviettoon suuressa huvilassa lähellä Jyväskylää. Tässä kirjassa on paljon pientä tekstiä, joten maratonia ajatellen se ei ole mikään pageturner, kuten kuvakirjasta voisi ajatella.

Näin etukäteen ajattelisin, että varmimmin luen maratonilla tuon birgittäläisaiheisen sarjakuvan, jonkin noista monista sarjakuva-albumeista, yhden näytelmän joko Tsehovilta tai Jotunilta sekä jokusen novellin. Minulla on kesken myös äänikirja, Ruth Waren psykologinen jännäri Nainen hytissä 10, ja aivan varmasti myös kuuntelen sitä. 

Oman maratoonaamiseni ajankohtakin on vielä hiukan avoin, mutta todennäköisesti aloitan perjantaina iltapäivällä ja ehdin vielä lukea / kuunnella lauantaina ennen kuin mies kotiutuu aamuvuorosta.

Tulehan jo ystävänpäivä!

4 kommenttia:

  1. Hienot valmistelut olet tehnyt. Aikamoinen kirjapino! Ajattelin huomenna pohtia omia kirjavalintojani. Hyvää maratonia sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokemuksesta sanon, että vaihtoehtoja kannattaa varata enemmän kuin niitä todella tarvitsee ja kirjalliset välipalat kuten novelli silloin, toinen tällöin auttaa nollaamaan ajatuksia jos lukee esim yhden romaanin loppuun ja aloittaa toisen :) Monet tykkäävät lukea enemmän ja nopeammin luettavia, mutta on heitäkin jotka lukevat yhtä tiiliskiveä koko ajan. Tsemppiä maratonille :)

      Poista
  2. Sinulla onkin monipuolinen pino! Tosi kiinnostavan oloinen tuo Elisabeth!-sarjakuva. Pitääpä tarkistaa, löytyykö se Oulun kirjastosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minun kuitenkaan tulisi luettua aiheesta mitään pidempää tietokirjaa, niin tällainen pikainen tutustuminen on kätevä keino :)

      Poista