Sivut

sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Joanna Bolouri: Matkaan jo käy


Joanna Bolouri: Matkaan jo käy
WSOY, 2023
Lukijat: Panu Kangas, Anna-Riikka Rajanen
 Kesto: 8 h 9 min


Kate ja Ed ovat tunteneet 14-vuotiaista yläkoululaisista alkaen, ja toiset 14 vuotta he ovat olleet aina toisensa nauramaan saava pari.
Mutta nyt juuri ei naurata. 

He ovat aina viettäneet joulunpyhät vanhempiensa luona. Mutta tällä kertaa,automatkalla pohjoiseen puhkeaa ikävä riita, joka paisuu ja leviää niin, että sitä ei suukolla sovita, vaan vaaditaan aikalisä. Takaisin kääntymisessä ei kuitenkaan ole enää mitään järkeä, joten he päättävät pystyä käyttäytymään kuin sivistyneet aikuiset ja pysyä suunnitelmassa. Erosta kerrottaisiin vasta joulun jälkeen, sillä kumpikaan ei halua pilata vanhempien joulua sellaisilla uutisilla, ei varsinkaan näin pitkän yhdessä olon jälkeen, ei nyt kun heidän odotetaan menevän naimisiin ja perustavan perheen. 

Tämä oli oikein hyvä ja hauska joulukirja, jonka parissa todella viihtyi. Arvostin sen sujuvuutta niin dialogissa kuin tapahtumien kuvailussa, etenkin alkuosassa eli siinä joka tapahtuu jouluna ja hieman sitä ennen. 


4 kommenttia:

  1. Tälle voisin sanoa, että varovainen ehkä. Jos on reilusti huumoria, niin saattaisi upotakin myös meikäläiseen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän voisi oikeastaan sanoa jakautuvan aikaan jouluna ja juuri ennen joulua, ja aikaan joulun jälkeen. Ensin mainittu on hauskaa, jälkimmäinen huomattavasti vakavampaa. Itse pidin enemmän siitä hauskasta osuudesta.

      Poista
  2. Bolourin joulukirjat ovat lukulistalla, mutta taitavat jäädä ensi jouluun. Vaikka totta puhuen olen kyllä edelleen ihan joulumielellä, kuusikin säilyy Nuutinpäivään asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä oon ollut hus pois fiiliksellä 😁

      Monta kiinnostavaa jäi kuuntelematta, ehkä sitten ensi joulun seutuun. Kyllähän minä nytkin kuuntelin viime vuotisia ja vähän vanhempiakin. Ei nämä joukukirjat heti muutu happamiksi 🥰

      Poista