Sivut

sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Naistenviikko - Sarah Langan: Good Neighbors


S
arah Langan: Good Neighbors
Simon & Schuster Audio, 2021
Lukija: Nicole Lewis
Kesto: 10 h 13 min


Omakotitaloalue Long Islandilla lähitulevaisuudessa, vuonna 2027. Maple Street on viehättävä naapurusto jossa on hyvin hoidetut pihat, ystävällisiä naapureita, ja jonne muutti hiljattain uusi perhe, Wildet.
Wildet ovat white trashia, valkoista roskaväkeä, joka erottuu joukosta Maple Streetin kaltaisella alueella. 

The Wildes were different. With their finances out of sorts, Gertie and Arlo didn't have the bandwidth to obsess over their kids, and even if they'd had the time and mental space, no one had ever taught them about creative learning and emotional intelligence, healthy discipline and consistent boundaries. They wouldn't have known where to begin.

Arlo oli entinen rocktähti jolla on, jestas sentään, tatuointeja, hänen vaimonsa Gertie puolestaan entinen kauneuskuningatar jolla on turhan antoisa kaula-aukko ja isoja heliseviä koruja. 

Before she met Arlo at the Atlantic City Convention Center, where he'd played lead guitar for the in-house band, she had won thirty-two regional beauty pageants. Like a living Barbie doll, she still conducted herself with the same pageant training: phony smiles, over-bright eyes, stock answers for questions that begged for honesty. The neighbors who had tried to befriend her had mostly given up, under the misapprehension that there wasn't anybody home under all that blonde. Worse, nobody'd ever told Gertie that mom cleavage isn't cool.

Rhea Schroeder otti uudet naapurinsa kuitenkin lämpimästi vastaan. Hän oli kaiken Maple Streetillä tapahtuvan keskipiste, yhteisön juhlien järjestäjä, koulun myyjäisten organisoija. Gertien hän otti siipiensä suojaan ja huolehti, että heidän lapsensa Julia ja Larry otettiin mukaan porukkaan jota rat packiksi kutsuttiin. Kunnes, tapahtuu jotain minkä takia Julia ja Rhean tytär Shelley riitaantuvat ja pienestä hätävalheesta paisui lumivyörynomainen hyökkäys Wilden perhettä kohtaan. Heidän ikkunastaan lentävä tiili vei 27:nnellä viikolla raskaana olevan Gertien sairaalaan - ja se oli vasta alkua. 

Lähdin kuuntelemaan kirjaa odotuksena lähiödraamasta jossa naapurit kääntyvät toisiaan vastaan ja odotukseni täytettiin. Kirja ei ole dekkari, vaan koko ajan tiheätunnelmaisemmaksi käyvää perheensisäistä sekä naapurustonvälistä draamaa. Sitä on verrattu Celeste Ng:n kirjoihin ja näen kyllä yhteneväisyyden. Olen pitänyt kovasti niistä ja tämäkin oli minulle täyden viiden tähden kirja.

Kirjassa naiset ja heidän tyttärensä ovat tärkeimmissä rooleissa, mistä syystä se sopii mielestäni hyvin naistenviikolla esiteltäväksi.

Tänään alkaa siis kesäinen naisten nimipäivistä koostuva viikko, jolloin kirjabloggarit perinteisesti julkaisevat teemaan sopivaa kirjallisuutta. Haastetta emännöi Tuijata. Kulttuuripohdintoja -blogi ja linkin haastepostaukseen löydät tästä.




 

6 kommenttia:

  1. Tulerkohan tästä suomennos? Ng-vertaus tehoaa minuun juttusi lisäksi.

    Kiitos haasteviikkoon osallistumisesta, Jane!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kyllä ihan suotavaa jos suomennettaisiin.

      Kiitos itsellesi tapahtuman järjestämisestä 😊

      Poista
  2. Kiitos arviosta, en olisi varmaan löytänyt tätä ilman sinua. Kiinnostaa tässä varsinkin tuo lähitulevaisuuden aika-akseli. Ja onhan white trash sinänsä kiinnostava ilmiö, tai se, kenellä on valta antaa näitä leimoja naapureilleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aika harvinaista että sijoitettu noinkin lähitulevaisuuteen eikä kuitenkaan ole dystopiaa.

      Poista
  3. Olen tykännyt kovasti Celeste Ngn kirjoista, joten tämä kyllä kiinnostaa. Toivottavasti suomennetaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin ja kun olen ymmärtänyt että ne on ylipäätään saaneet hyvän vastaanoton, niin eihän sitä tiedä, vaikka tämäkin saataisiin vielä suomeksi.

      Poista