Sivut

perjantai 21. toukokuuta 2021

Wendy Francis: Summertime Guests

 


Wendy Francis: Summertime Guests
Harlequin Audio, 2021
Lukija: Kate Marcin
Kesto 7 h 24 min

Seafearer on epäämättä Bostonin tyylikkäin hotelli ja nyt avattu kesäkaudelle entistä upeampana remontin jälkeen. Jean Paul on tuore kolmikuisen vauvan isä ja Seafearerin uusi hotellinjohtaja. He ovat muuttaneet Bostoniin Pariisista, jossa Jean Paul oli vastaavanlaisen hotellin apulaisjohtaja ja olisi varmaankin jäänyt odottamaan sitä viimeistä ylennystä, ellei Seafearer olisi hänelle jotain niin erityistä. Jean Paul on viettänyt monet lapsuuden kesälomansa juuri Seafearerissä, jossa hänen pankkiiri-isällään oli kerrankin kaikki aika maailmassa pienelle pojalleen.

Kun erään hotellihuoneen parvekkeelta putoaa, tai hyppää, (ei kai sentään työnnetä alas?!) nainen, suoraan näkyville ruokasalin isojen ikkunoiden edustalle, Jean Paul tietää, että tärkeintä on pysyä tyynenä, ottaa vastuu ja pitää media hallinnassa.

What started out as a fairly normal Friday morning however, has turned out to be anything but a typical day, more like a catastrophe, a full blond disaster. 
He checks his watch, 1:35. So far he has dealt with the immediate crisis, the paramedics have come and removed the body from the premises. The directly affected area has been cordoned off and a small tent has been erected to hide the blood splotchies from view. 
The police remained on site to question anyone who might have been a witness. 

Kun onnettomuus tapahtui, Riley ja Tom olivat maistelemassa tasting menun rapukakkuja Tomin äidin kanssa. Rileylle riittäisi vähempikin häähössötys, mutta Marilyn on päättänyt ottaa kaiken irti mahdollisuudesta järjestää pojalleen prameat häät. Jos vain Rileyn oma, mitä parhain ja lämminsydämisin äiti Libby olisi vielä elossa, hänellä olisi ollut ihana kihlajaisjuhla ystävien kesken kotona Michiganissa eikä häiden suunnittelu olisi näin suorituskeskeistä.

Kuusikymppinen Claire oli ajanut 50 mailin päästä viikon lomalle Seafareriin. Hän oli jäänyt hiljattain leskeksi ja selvittänyt missä hänen yli 30 vuoden takainen poikaystävänsä, niin ikään leskeksi jäänyt Marty, nykyään asui. Claire oli ollut silloin se joka laittoi välit poikki, kun Marty oli alkanut puhua avioliitosta ja lapsista, sillä Claire halusi luoda uraa toimittajana. Claire oli sittemmin avioitunut Walterin kanssa, saanut kaksi lasta ja kolmivuotiaan tyttärentyttären. Siitä huolimatta elämä tuntui nyt yllättävän tyhjältä.

The butterflies start to settle in her stomach. She has a full week to find Martin, to see if she can set things right. There's no need to rush, after all there's an entire list of places to visit and things to do while she's in town, list that she now pulls up on her phone:

Visit the MFA
Eat a cannoli from Mike's Pastry
Have dinner in the North End
Walk along the Greenway
Visit the aquarium
Gett a massage
Enjoy a cocktail
And of course: See Marty. 

Gwen hemmotteli Jasonia tämän 33-vuotissyntymäpäivänä, peräti neljä yötä loistokkaassa ja heille aivan liian kalliissa Seafearerissa. Jason oli saanut tarpeekseen collegessa opettamisesta, ei hänen opiskelijoitaan kiinnostanut pätkääkään mitä bolshevikit sata vuotta aiemmin olivat tehneet. Nyt Jasonin pitäisi vain keksiä mitä tehdä loppuelämällään ja miten kertoa Gwenille kun ei tiennyt miten nainen siihen suhtautuisi. Gwen oli pitkä, näyttävä blondi, seurustelurintamalla täysin eri kategoriassa kuin Jason itse ja mies pitikin itseään erityisen onnekkaana saatuaan Gwenin kaltaisen naisystävän ja onnistuttuaan vielä pitämään tämän itsellään, ottaen huomioon vielä mustasukkaisuutensa ja siitä koituvan vihanhallintaongelmansa. Ei sillä, että hän olisi ollut väkivaltainen Gweniä kohtaan, mutta Gwen ei ehkä ymmärtäisi mitä oli tapahtunut tilanteessa, joka oli nyt johtanut rehtorille tehtyyn valitukseen.

Vaikka kirja alkaa kuolemantapauksella, se ei ole dekkari (enkä myöskään luokittelisi feelgoodiksi), eikä siinä seurata kuolemantapauksen selvittelyä. Toki tapaus ratkeaa, mutta sekin, kuka parvekkeelta putosi, selviää aivan lopussa, samoin miten tilanne kehittyi ja mitä todella tapahtui. Mitään näistä en arvannut oikein, mikä on aina ehdottoman hyvä asia. 

Kuolemantapauksen selvittelyn sijaan mietitään esimerkiksi mitä se rakkaus kellekin ja jokaiselle parille tarkoittaa ja mitä se kestää. Mietitään vanhenemista, elettyä elämää kaikkine mutkineen, elämänvalintoja, vieläkö vanhenevan ihmisen elämässä voi olla uusi rakkaus, vai olisiko parempi keskittyä olemassa jo olevaan kuten lapsenlapsiin ja miten tähän kaikkeen vaikuttaa oma heikkenevä muisti. 

Summertime Guests on ideaalia kesäluettavaa jos haluat muutakin sisältöä kuin rakkautta. Tässä on tapahtumapaikkana luksushotelli joka tarjoaa tietynlaista vanhan ajan glamouria, mutta kirja näyttää hyvin miten erilaisista lähtökohdista sen asiakkaat paikalle saapuvat. Se on viihdyttävää olematta viihdekirja, se herättää ajatuksia ja siinä oli monta kiinnostavaa henkilöä joiden tarinan kehittymistä seurata. Suosittelen!



7 kommenttia:

  1. Kuulostaa täydelliseltä kesäkirjalta!

    VastaaPoista
  2. Onhan tuo amerikkalaisten lomanvietto vähän erilaista kuin eurooppalaisten, joten kirja antaa perspektiiviä. Kesä/loma/laiturikirjoja en kuitenkaan itse etsi, mutta joskus niitä putkahtaa eteen varoittamatta. Tämä kuulostaa sen kaliiberin kirjalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olisi pätevä kesäkirjaksi, mutta menee vaikka talvipakkasilla. Kunhan kaipaa erilaisia ihmissuhteita kirjaan.

      Poista
  3. Hmm, kirjan lukutunteja kun katsoo niin tämä voisi soveltua "lenkkikuunnelmaksi", kolmen päivän lenkit menisi tämän kanssa ja jos innostuisi niin kahden :D En usko, että tätä jaksaisin lukea, mutta koska olen alkanut ujuttaa itseäni kuuntelun puolelle (muun muassa podcastien myötä), niin mietin että ehkä jotain kirjaakin voisi joskus kokeilla. Viihdyttävyys on tärkeää ja selkeys, kun lenkillä kuuntelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalaiset kun ovat niin hurahtaneita äänikirjoihin, niin monet lukevat niitä juuri lenkkeillessä 🙂 Ja työmatkoilla, ruokaa laittaessa, kutoessa, puutarhahommissa jne jne. On niin kätevää kun pysyy kädet vapaina!

      Poista
  4. Kuulostaa kyllä just sopivalta kesäkirjalta! Ja virkistävää sinänsä, että vaikka tarinaan liittyy kuolemantapaus, se ei ole pääfokus. Voisinpa hyvinkin harkita tämän lukemista jonakin lomapäivänä.

    VastaaPoista