Sivut

tiistai 2. maaliskuuta 2021

Kevysti kevääseen eli 2021 kirjauutuuksia

Kävin läpi kiinnostavimpia kevätluetteloiden enimmäkseen kevyehköjä uutuuksia, joita listasin tähän ja kylläpä niitä taas kertyikin. Dekkarit jätin tälläkin kertaa listaamatta, niitä valitsen äänikirjapalvelusta fiiliksen mukaan. Samaten puuttuu muutama kirja jonka olen jo ehtinyt lukemaan, mutta kertyi näitä taas reilut 30.


Aviador

Natalia Kivikko: Punavuoriefekti
Kun kirjailija aikoi kirjoittaa menestyvän autofiktion, mutta joutuikin muuttamaan Punavuoresta ja kohtaamaan tupakanhajuisen ja lonkeronmakuisen lähiöelämän silmästä silmään. 

Bazar

Lucinda Riley: Vaarallinen kirje
Trillerimäinen, juonitteleva ja skandaalinkäryinen rakkaustarina. Nuori journalisti Joanna saa juttukeikan legendaarisen näyttelijän hautajaisiin. Kirkossa hänen viereensä istuu nainen, joka järkyttyy pahasti jostain. Pian Joanna saa naiselta kirjeen, joka saa hänet rientämään naisen luo, mutta tämä onkin kuollut ja Joanna epäilee, että kyseessä on murha. Erilaista Rileya!

Lucinda Riley: Oliivipuu
Auringonpaahtamalla Kyproksella Pandora-talo puutarhoineen on kaikkien tuntema pittoreski idylli. Vanhan oliivipuun varjoissa viihtyvät myös ensirakkaudet ja salaisuudet.

Catherine Isaac: Sekainen ihana elämämme
Oi, en kestä, ihanalle Gardajärvelle sijoittuva romaani! 'Aurinkoa, kyyneliä, jännitystä ja sydämen pakahduttavaa rakkautta.'

Gummerus

Niillas Holmberg: Halla Helle
Saamelaisrunoilijan esikoinen etelästä Utsjoelle muuttavasta Samusta joka ystävystyy taiteilija Ellen eli Halla Hellen kanssa.

Vera Vala: Aprikoosiyöt
Dekkaristin lukuromaani jossa suomalainen Laura lähtee Italiaan. Löytyvätkö vastaukset hänen kysymyksiinsä Villa Albasta?

Anneli Kanto: Rottien pyhimys
Historialliset romaanit taitava Kanto vie tällä kertaa Hattulan kirkon seinämaalausten pariin. 

Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan varjossa
Vetävää kolmiodraamaa Turun seurapiireissä aikaan jolloin työväenliike nousee ja naiset vaativat tasa-arvoa Minna Canthin hengessä.

Nina Lykke: Kohonnut riski
Satiirinen romaani keski-ikäisestä keskiluokasta tutustuttaa Eliniin joka on muuttanut asumaan vastaanotolleen, sillä on ollut uskoton miehelleen. 

Natasha Lester: Ranskalainen valokuvaaja
1942 Vogue lähettää Jessican kirjeenvaihtajaksi Pariisiin jossa tämä tutustuu mm Martha Gellhorniin. 2005 taideintendentti D'Arcy saapuu ranskalaiskartanoon järjestämään valokuvakokoelmaa ja selvittämään salaisuuksia.

Jenny Colgan: Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita
Kuuntelen juuri Polly Waterfordista kertovan sarjan ensimmäistä osaa, tämä on toinen. Mielestäni Colgan kirjoittaa laadukkaita hyvänmielenromaaneja.

Harper Collins

Jess Walter: Kauniit rauniot
Italian rannikko 1962, sen jälkeen viisi vuosikymmentä. Italialainen hotellinpitäjä, amerikkalainen näyttelijätär ja muita kiehtovia epätäydellisiä ihmisiä jotka pitävät kiinni epätodellisista unelmistaan. 

Kate Quinn: Ruusukoodi
Meinasin jo kuunnella tämän englanniksi, mutta käännetäänkin näköjään. Bletchley Parkin kartanossa puretaan Saksan armeijan koodeja. Kolme erilaisista piireistä tulevaa naista kohtaavat sodan jälkeen uudestaan ja menneisyydestä nousee esiin petturi.

Karisto

Tiina Tuppurainen: Hänen valtansa alla
Romaani työpaikalta, pelosta ja alistumisesta naistenlehden toimituksessa esimiehen vallan alla.

Niina Hakalahti: Kaleidoskooppi
Romaani perheestä, jonka elämän vaikea lapsi muuttaa sekavaksi ja laittaa vanhempien arvot ja perhetaustat koetukselle.

Otava

Enni Mustonen: Näkijä
Kirsti matkustaa Los Angelesiin tapaamaan tytärtään Vienaa, josta tulee Miss Monroen luottopukija. 

Suvi Ratinen: Hyvä tarjous
Matkaystävästä tuttu Ratinen kirjoittaa nyt sukutarinaa pettuleivästä nyhtökauraan, kun Kati ostaa omakseen isoisoisän veistämän hirsitorpan.

Venla Hiidensalo: Suruttomat
Hiidensalon taiteilijaromaanit jatkuvat, nyt kerrotaan naisista Tyko Sallisen takana. Hän onkin minulle vieraammaksi jäänyt kultakauden maalari.

Saila Susiluoto: Kehrä
Esseistinen matkapäiväkirja taiteilijaresidenssiin Italiaan matkaavasta kirjailijasta, joka miettii ihmiskunnan tulevaisuutta eikä saa tekstiä aikaan. 

Alex Schulman: Eloonjääneet
Tällä kertaa ruoditaan veljessuhteita ja koetaan lapsuutta uudestaan aikuisena.

Siltala

Juhani Brander: Silta yli vuosien
Pankkiiriperhe elää 80-luvun nousukauden ja putoaa 90-luvun lamaan. Sukupolviromaania kertoo perheen poika, x-sukupolven vesa. 

Geir Gulliksen: Katso meitä nyt
Hans ja Harriet eivät edes pidä toisistaan, mutta vetovoimaa heidän välillään on siitä huolimatta. Sillä taas on seurauksensa heidän puolisoilleen, lapsilleen, kollegoilleen ja kaikille läheisilleen. Voimakkaita tunteita, arjen komiikkaa ja noloja tilanteita.

Sitruuna kustannus

Balli Kaur Jaswalin: Eroottisia tarinoita punjabilaisille leskille
Toinen kiva suomennosyllätys eli kirja joka on kuuntelulistallani äänikirjasovelluksessa englanniksi! Sikhiyhteisöstä irti pyristelevä Nikki on kasvanut Lontoossa. Kun isä yllättäen kuolee, ottaa Nikki vastaan työn luovan kirjoittamisen opettajana, mutta huomaakin päätyneensä opettamaan aakkosia miesten varjossa eläneille punjabilaisleskille. Motiivi lukemaan oppimisille löytyy yllättävältä taholta.

Tammi

Saara Turunen: Järjettömiä asioita
Kun on rakastunut toisessa maassa asuvaan mieheen, ovat järki ja tunteet ristiriidassa.

Saara Cantell: Kaikki tuoksuu lumelta
Ihana nimi kirjalla!
Äiti kertoo vauvalleen oman äitinsä ja isoäitinsä tarinaa.

Stella Harasek: Kiinteä aine
Varpu ja Daniel rakastuvat taidekoulussa, mutta ongelman tekee se, että Daniel on 19-vuotiaan Varpun opettaja, naimisissa ja pienen lapsen isä.

Elizabeth Strout: Olive, taas
Aina yhtä pisteliäs Olive on uuden edessä kun hänen miehensä Henry on kuollut. Välit poikaan ovat tulehtuneet ja mitä, Olive on mennyt uudelleen naimisiin?!!

Teos

Natalia Ginzburg: Kieli jota puhuimme
Torinolainen suurperhe Mussolinin aikaan, juuutalaisisä, katolilainen äiti. Eloisa ja humoristinenkin tarina perheestä ja kielestä ja yhteiskunnan ajautumisesta toiseen maailmansotaan. 

Wsoy

Susanna Alakoski: Pumpulienkeli
Minulla jäi alkutekijöihinsä yritys lukea Alakosken kirjaa, jonka alussa hukutettiin ämpärillinen kissanpentuja. Ehkä annan kirjailijalle uuden mahdollisuuden, sillä suvun naisista läpi 1900-luvun kertova neliosainen kronikka kiehtoo.

Domenico Starnone: Paljastus
Pietron ja Teresan suhde on leiskuva ja riidan jälkeen he kertovat toisilleen häpeällisen salaisuuden itsestään, näin he olisivat ikuisesti yhdessä. Ero kuitenkin tulee ja luottamus kääntyykin kiristykseksi. 

Liane Moriarty: Viimeinen vuosipäivä
Koska yllättäin pidinkin edellisestä suomennoksesta, lisään listalle Sophie Honeywellin joka perii exänsä tädiltä talon pienellä saarella. Saaren asukkailla tuntuu riittävän salaisuuksia, suurimpana se miksi Munron pariskunta kadotessaan jätti jälkeensä pienen vauvan. 

Frida Skybäck: Kirjakauppa Thamesin varrella
Ruotsalainen Charlotte perii kirjakaupan ja matkustaa Lontooseen vain myydäkseen sen pois. Omalaatuisen henkilökunnan pyörittämä liike on konkurssin partaalla ja kalustoon kuuluu myös William-niminen kirjailija. Charlottea alkaa houkuttaa yritys pelastaa kirjakauppa.


5 kommenttia:

 1. Onpa kiva, kun olet tehnyt tällaisen koonnin. Poimin tästä jo muutamia, kiinnostavia kirjoja, mm. Anneli Kanto, Kate Quinn, Enni Mustonen, Venla Hiidensalo ja Moriarty. Antell kiinnostaa myös, siis tässä on kysymyksessä sarjan toinen osa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuvillatehtaan varjossa on ensimmäinen osa sarjaa ja Antellin esikoisromaani :) Toivottavasti kirjoittaa hyvää historiallista fiktiota!

   Poista
 2. Ainakin tuo kirjakauppakirja pitää lukea ja ehkä Schulmanin teos.

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtava lista! Tulen tänne uudestaan kurkkimaan kun kaipaan vinkkejä kevyehköstä lukemisesta. Tuppuraisen kirjaa kuuntelen parhaillaan äänikirjana. Näkijää ja Liane Moriartyn uutta odotan myös, samoin Kantoa, vaikka aihe ei ihan kauheasti houkuttele. Luotan kuitenkin Kannok taitavuuteen. Suosittelen sinulle myös nyt keväällä ilmestyvää Kirsi Pehkosen uutta romanttista Riihikuivaa satoa Jylhäsalmella -romaania? Oletko lukenut Jylhäsalmi-sarjaa. Suosittelen!

  VastaaPoista