Sivut

sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Heinäkuun lukumaratonin koosteHeinäkuun lukumaratonia vietettiin viime viikonloppuna suhteellisen kauniissa kesäsäässä. Niinpä ylläoleva kolmen kesämaratonin yhteinen kuva sopi hyvin ainakin heinäkuun maratonille. Toivotaan samaa myös elokuun maratonille jota emännöi Marika Oksan hyllyltä -blogissa :)

Me luimme yhdessä huimat 24855 sivua! Lisäksi äänikirjoja kuunneltiin yhteensä 9h 17min. Maratoniin osallistui 44 lukijaa, joten keskiarvoksi lukijaa kohden tulee huimat 565 sivua. Nyt taputamme itsellemme oikein mahtavat aplodit!

Maratoonarit lukivat sivumääräisesti 34-1595 sivua. Luimme enimmäkseen aivan eri kirjoja kuin kukaan muu, sillä luettuja tai osittain luettuja eri julkaisuja oli yhteensä 174. Tämän lisäksi muutamaa kirjaa luettiin kahden eri maratoonarin toimesta, mutta tällä kertaa ei löytynyt edes yksittäistä teosta jota olisi luettu useammassa kuin kahdessa osoitteessa.


En listaa teille sataaseitsemääkymmentäneljää teosta. Sen sijaan jaan teille vähän triviaa.


* Neljää kirjaa luettiin kahden eri maratoonarin toimesta. Nämä kirjat olivat Elias Koskimiehen Ihmepoika jonka lukivat Kirjakko ruispellossa sekä instassa minna_rr, Stephanie Garberin Caraval jota lukivat instagram-osallistujamme, Hanna Haurun Jääkansi joka luettiin Kirjapolkuni ja Kirjan jos toisenkin -blogeissa sekä Becky Albertallin Minä, Simon, homo sapiens, jonka luki suomeksi Twitter-osallistuja @oromehime ja englanniksi In search of Peter Panin Tessa.

* Alan Bradleyltä luettiin kolmea eri kirjaa. Tessalla (In search of Peter Pan) oli luettavana Filminauha kohtalon käsissä, Handella (Tuntematon lukija) Hopeisen hummerihaarukan tapaus sekä Minnalla (Ja kaikkea muuta) Loppusoinnun kaiku kalmistossa.

* Elena Ferrantea luettiin kahdessa blogissa. Bleue (Kirjapolkuni) oli valinnut luettavakseen Amalian rakkauden ja Kirsin Book Clubin lukija Airi luki Uuden nimen tarinaa. Anthony Doerria sekä luettiin että kuunneltiin äänikirjana. Kirsin Book Clubin Sasu luki Daavidin unta ja Kaikkia värejä blogissa äänikirjana oli Kaikki se valo jota emme näe.


* Viisi eniten ahkeroinutta lukivat yhteensä huimat 6020 sivua. 


Ykkössijan vei tällä kertaa 50 shades of books huimalla 1595 sivun suorituksella. Maratoonarin omien sanojen mukaan tähän meni aikaakin todellisuudessa vain 9 tuntia, joten huikea suoritus! 


Blake Crouch: Wayward Pines - Ei pakotietä (osittain, s. 275)
Elina Rouhiainen: Jäjitetty (s. 483)
Elina Rouhiainen: Vainuttu (s. 414)
Riad Sattouf: Tulevaisuuden arabi (s. 158)
Salla Simukka: Punainen kuin veri (s. 265)


Taikakirjainten Raija oli myös yli 1000 sivun lukija, tarkalleen ottaen sivuja kertyi 1007. Raija luki lähinnä Erin Hunterin sarjaa.


Erin Hunter: Villiin luontoon

Erin Hunter: Tuli ja jää

Erin Hunter: Salaisuuksien metsä

Erin Hunter: Myrsky nousee (osa)

N.K. Jemisin: The City Born Great -novelli


Bleue Kirjapolkuni -blogista luki yhteensä 986 sivua, maratoonaten pitkälti Hanna Haurun pienoisromaanien parissa.


Hanna Hauru: Raaka punainen Marja, Tyhjien sielujen saari, Liian pienet sandaalit, Paperinarujumala, Utopia eli erään kylän tarina ja Jääkansi

Toni Morrison: Koti

Ferrante: Amalian rakkaus

Linda Boström-Knausgård: Tervetuloa Amerikkaan


960 sivua luki Mari Kirjakko ruispellossa -blogista. Hänen lukemistonsa oli ehdottomasti yksi persoonallisimmista, sisältäen muun muassa runoja, sarjakuvaromaanin sekä osan Perustuslakivaliokunnan sotelausunnosta!


Elias Koskinen: Ihmepoika (kokonaan, 191 sivua)

Perustuslakivaliokunnan lausunto sotesta (osittain, 20 sivua)

JP Koskinen: Ystäväni Rasputin (kokonaan, 355 sivua)

Stina Niemi ja Aino Öhman: Elämäni: potilasrunoja (kokonaan, 94 sivua)

Marjane Satrapi: Pistoja (kokonaan, 134 sivua)

Moritz Stetter: Luther (kokonaan, 166 sivua)


Elokuun maratonin emäntämme Marika Oksan hyllyltä luki 925 sivua, mm nuortenkirjoja, novelleja ja sarjakuvakirjan. 


Jonathan Case: A New Deal (sarjakuva, 106 sivua)

Manuele Fior: 5,000 km per second (sarjakuva, 143 sivua)

Dasha Tolstikova: A Year Without Mom (kuvitettu kirja, 167 sivua)

Helen D. Boylston: Helenan oppivuodet (nuortenkirja, 153 sivua) 

Truman Capote: Aamiainen Tiffanyllä (3 novellia, 60 sivua)

Johanna Valkama: Linnavuoren Tuuli (romaani, 160 sivua)

Enid Blyton: Viisikko pelastaa salaisuuden (92 sivua, nuortenkirja)

Doris Lessing: Ruoho laulaa (romaani, 44 sivua)


Lisäksi haluan mainita Kirsin Book Clubin joka kymmenen naisen voimin luki yhteensä 1472 sivua.

* Vaikka kesä on perinteisesti dekkareiden kulta-aikaa, ne näkyivät maratonilla vähänlaisesti. Klassikkojakin luettiin enemmän, kenties loppukuun klassikkohaaste mielessä? Novellikokoelmat erottuivat taas joukosta, osittain ehkä välipaloina pidempien romaanien välissä, osittain ehkä juhannuksena käynnistyneen uuden novellihaasteen innoittamana. Novellihaastetta isännöi tällä erää Nipvet

* Alkuperäisistä ilmoittautuneista jäi pois maratonilta neljä, ainakin näin päättelen, koska heidän blogeihinsa ei ole ilmestynyt päivittyvää postausta eikä koostetta. Olen tarkistanut bloginne viimeksi tänään, mutta jos kuitenkin olitte mukana, eikä blogianne alla ole vasta listasta löydy, hihkaiskaahan kommenteissa :) Linkit löytyvät kaikkiin koosteisiin, jotka on kommentoitu tehdyiksi haastekoostauspostaukseen tässä blogissa.

Lopuksi vielä se tärkein, eli linkkejä osallistujien koosteisiin. Käykäähän tutustumassa, ehkä saatte lukuvinkkejä elokuun maratonille. Minä ainakin sain :)

Carry on reading
Hyllytontun höpinöitä
Lampun varjossa
Lasisipulissa
Sheferijm - Ajatuksia kirjoista
Sivujen välissä

Heitä saatoit seurata instagramissa ja / tai Twitterissä:
Scart_t, Twitterissä @Scart_t ja Instagramissa @Scarbalo

Heli, Twitterissä @helipauliina ja Instagramissa @heli.pauliina
Geo, Instagramissa @renttupentu ja mahdollisesti Twitterissä @ruttokoira
Tessa, Instagramissa @in_search_of_peter_pan
Veera Kämäräinen, Instagramissa @kirjahullu
Minna instassa @minna_rr
Emmi Nääppä Twitterissä @emminaappa
Anonyymi Twitterissä @oromehime ja mahdollisesti instassa @neo_nuu
Riksuliini instassa @riksuli78 ja Twitterissä @lehto_riikka
Anonyymi Twitterissä @Kahjoska
Unknown instassa @kuuniina

Tämän koosteen myötä emännyys on minun kohdaltani taputeltu ja heitän pallon Marika Oksalle. Itse olen innolla lähdössä mukaan myös elokuun maratonille, joten sitä odotellessa!29 kommenttia:

 1. Maratoonaus oli taas kerran tosi kivaa - kiitos emännälle!
  Minä nostan hattua yli 1000 sivua lukeneille. Minä en ole tainnut koskaan päästä tuon "haamurajan" yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, en edes tavoittele noin huimia lukuja :) Minulta pitäisi ottaa pois kaikki välineet joilla pääsee someen, että voisin edes haaveilla tuhannesta sivusta!

   Poista
 2. Oli ihanaa olla mukana - tällä kertaa onnistuneesti! Lukumaratonit ovat hauskoja, yhteisöllisiä tempauksia. On mielenkiintoista seurata luettuja sivumääriä ja vertailla omia eri tuloksia keskenään. Muistetaan silti, että lukemisen ilo on tärkeämpi kuin sivumäärä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, yhteisöllisyys on maratonien paras puoli muuten aika oman pään sisällä tapahtuvassa harrastuksessa. Tilastoinnin kannalta vain tahtovat korostua luettujen sivujen määrä sekä se mitä on luettu ja muutenkin tuo numeropuoli, koska se on helpointa muuttaa numeroiksi :)

   Poista
  2. Vähänkö katkesi ajatus ja liimautui huonosti takaisin, kun numeroita on helpoin muuttaa numeroiksi ;) Tarkoitin siis sitä, että kunhan vaan käy kiertämässä blogit ja keräämässä luetut kirjat ja sivumäärät, sen jälkeen se on lähinnä numeroiden pyörittelyä. Fiilispuolta on vähän hankalaa tilastoida, mutta onneksi sen kokee jokainen siinä maratoonatessaan :)

   Poista
  3. Mieleeni vain nousi joitain postauksia, joissa kerrottiin, kuinka sivumäärien laskeminen syö lukufiilistä. Yhteisöllisyys unohtui ja lukemisesta muodostui kilpailu. Minullakin oli aluksi noin pari vuotta sitten opettelemista sen suhteen. Piti vain unohtaa laskeminen ja katsoa sivumäärää vasta tietyn ajan päästä tai lopuksi.

   Poista
  4. Sivumäärät on kyllä laskettu kaikissa maratoneissa joihin olen itse osallistunut. Jokaisen maratonin alussa itselleni tulee se fiilis, etten etene mihinkään, kun olen lukenut vasta 30 sivua tjs, mutta aika pian se sivujen kyttääminen unohtuu, kirja vie mukanaan ja sitten se kääntyykin jo niin päin että ohos, olen lukenut jo yli 300 sivua :D Itsellä nämä sivumäärät on olleet kaikkea niukasti päälle kahdensadan ja yli 800 jos nyt oikein muistan, miten milloinkin on jaksanut ja ehtinyt. Ei näistä stressata kannata, jos jonkun haluaa haastaa niin itsensä :)

   Poista
 3. Kiva kooste ja tulipas kasaan upea sivumäärä! Minun pitääkin muistaa elokuussa laskea myös koko kesän yhteissivumäärä. En ole itse koskaan tavoitellut 1000 sivun haamurajaa. Ainakaan romaaneilla minun lukutahdillani siihen olisi vaikea päästä.

  Tuo sivujen laskeminen on kyllä jännä juttu. Minulla yleensä helpottaa, kun saan jotain luettua "loppuun" maratonin alussa. Vaikka jonkun sarjakuvan tms helppoa. Sitten voin ajatella, että yksi kirja on jo luettu ja nyt voi ottaa rennosti. :D Kiitos sinulle hienosti vedetystä maratoonista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista ☺

   Tuo voisikin olla hyvä idea maratonin käynnistämiselle, yhden keskenolevan lykeminen loppuun jos siitä ei ole paljon jäljellä!

   Poista
 4. Maratoneille osallistujien etenemistä on aina kiva seurata, vaikka ei itse osallistuisikaan. Hieno kooste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muiden lukemisen seuraaminen on minustakin aina hauskaa :-)

   Poista
 5. Hieno kooste! En pystynyt tälle maratonille osallistumaan, mutta ehkä elokuussa sitten taas. Oma lukutahtini on romaania lukiessa n. 60-80 sivua/tunti, vaikka ei olisi mitään häiriötekijöitä. En siksi edes haaveile 1000 sivun maratoneista, enkä kyllä miellä maratoneja muutenkaan sivumäärillä kilpailemiseksi. Minulle on tärkeää vain saada omistettua tavallista enemmän aikaa lukemiselle, ja siihen maratonit tarjoavat oivan tekosyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole koskaan lukenut tuhatta sivua maratonilla, enkä sellaisesta haaveilekaan, kun tiedän että menisi omalla kohdallani suorittamiseksi silloin. Eri asia heillä jotka omistautuvat täysin siihen lukemiseen ja hyvä kun nukkuvat edes välillä.

   Poista
 6. Huimia suorituksia ja kiinnostava kooste. Itse en ole ollenkaan maratonihminen.

  VastaaPoista
 7. Paljastus: en ole maratoonannut ikinä! Aluksi ajatus tuntui omalla kohdallani aivan absurdilta, vaikka muuten hauska idea onkin kyseessä. Mutta myyn minua on alkanut tämäkin mahdollisuus kiinnostaa, ehkäpä joskus kokeilen vaikkapa ihan itsekseni.
  Kiitos koosteesta, vaikkei itse maratoonaisikaan, niin on hauska seurata toisten "suorituksia"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sellainen salainen ja ikioma maraton olisi pehmeä aloitus, niin näkee onko se oma juttu! :-)

   Poista
 8. Minäkään en ole koskaan osallistunut lukumaratoniin. Luen muutenkin niin älyttömästi, etten edes kehtaa perheelle ilmoittaa että nyt sitten lukisin vuorokauden putkeen :D Tekisi mieli kyllä kokeilla joskus. Kiva kooste ja mahtavia suorituksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, just tämä! Perheen voisi olla vaikea hahmottaa, miksi pitää maratoonata kun kuitenkin luen "koko ajan" 😄

   Poista
  2. Minun ei onneksi tarvitse ilmoittaa kuin miehelle, joka suhtautuu kaikkeen yhtä suvaitsevasti :-D Vaikkei meillä muutenkaan toisen ajankäytöstä naputeta, kunhan pakolliset hommat tulee hoidettua ja puhtaita astioita ja vaatteita löytyy 😂

   Poista
 9. Kiinnostava postaus! Harmittaa vietävästi, etten tälläkään kertaa pystynyt osallistumaan yhteismaratonille. Perheen aikataulut menivät ristiin. Pidän peukkuja, että elokuussa olisi parempi tuuri. :) Itse olen aika hidas lukija eli porskuttelen tasaista 50 sivua/tunnissa lukuhölkkää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset elokuussa mukaan! Laitettiin nyt joka kesäkuukaudelle päivät, että halukkaille löytyisi edes yksi sopiva vaihtoehto :-)

   Sekin vaikuttaa paljon mitä lukee. Jos on tiheää tekstiä ja teksti tyyliin Keltaista kirjastoa, onhan se hitaampaa lukea kuin runsaat repliikit ja helppotajuinen kirja :-)

   Poista
 10. Kiitos tästä kiinnostavasta reportaasista!
  Mua niin harmittaa, kun yhteismaratonit on osuneet mulle huonoille päiville. Mutta vielä joku päivä maratoonaan, joko yksin tai yhdessä :)

  Minä olen hidas lukija, joten sivumääräisesti en kyllä huiketa tuloksia saavuttaisi, mutta pelkästään se kirjoihin uppoutuminen on tosi ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää, Maija, joskus ilmoittautua vetämään maratonia ja valita itse sille päivä :)

   Poista
  2. Kannatan Hannan ehdotusta, ilmoittaudu emännäksi niin pystyt vaikuttamaan sopivan päivän löytymiseen :-) Maratoonaaminen ja muiden lukupäivän etenemisen seuraaminen on ihanan yhteisöllistä tällaisessa harrastuksessa joka kuitenkin on "yksinäistä" puuhaa :-)

   Poista
 11. Melkoisia lukuja! Minä olen aina innoissani yhteisjutuista, mutta täytyy tunnustaa, että kirjojen ahmiminen ei ole nautittavinta lukemista. Luin 500 sivua, mutta ongelma olikin ehkä se, että se jakaantui kolmen eri kirjan osalle. Eli olen enemmän yhden kirjan nainen kerrallaan! Tosi kiva oli kyllä seurata myös toisten lukemista ja tämä oli mielenkiintoinen tuloskooste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ahmiminen olekaan hyvä juttu, eikä maratoonaaminen varmasti sovi jokaiselle, jos siitä tulee itselle vääränlaista suorittamista. Eihän me sivumäärillä kilpailla eikä palkintoja ole luvassa, mutta tilastoinnin kannalta on helpompaa pyöritellä lukuja kuin tunnetiloja. Sinulla oli kyllä kiva koontipostaus, kun lukijoiden fiiliksiäkin sait kivasti mukaan :-)

   Poista
 12. Hurja maraton! Laitatko tiistaiaamun postaukseeni (Tuijata) linkin naistenviikkojuttuusi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minä saanut mitään aikaan :-( Kootut seli-seli-selitykset menee jokseenkin niin, että maratoniemännöinti vei kaikki mehut enkä saanut mitään juttua aikaan kirjablogin puolella ennen kuin tänään.... Ensi kerralla ehkä sitten :-)

   Poista