Sivut

lauantai 8. heinäkuuta 2017

Päivittyvä postaus: Kesälukumaraton II/III (2017)
Lauantai
Klo 16
Lopullinen sivumäärä 821.

Hyvin ehdin vielä tunnissa käydä läpi Albert Edelfeltin porvoolaismalleista kertovan runsaasti kuvitetun kirjan Saariston väkeä ja huvilaneitejä. 

Lauantai
Klo 14.55
Sivuja yht 709

Tämä päivä on käynnistynyt vähän laiskanpuoleisesti, luin kuitenkin puoli neljään asti yöllä. Sinun tähtesi edistyi 35 sivua. Nyt sain luettua Äidin pikku pyövelin loppuun, 14 novellia. Aika makaaberia huumoria, ei kaikkien makuun, mutta minä otin vastaan.

Lauantai
02.13
Sivuja yht 584

Vaihdoin toiseen novellikokoelmaan jota muistan aikoinaan luetun (ja muistelisin että myös kehutun) kirjablogeissa, nimittäin Claire Castillonin Äidin pikku pyövelin. Olen nyt lukenut viisi ensimmäistä ja kyllä, nämä luistavat hyvin! Kello on nyt vaan sen verran paljon ja väsyttääkin jo, että taidan siirtyä makkariin ja lukea hiukan tuota kesken olevaa romaaniani, joka on Venla Hiidensalon Sinun tähtesi.

Klo 01.25
Sivuja yht 545

Otin seuraavaksi lukuun Tarja Leinosen novellikokoelman Liian ruskea miniä. Niminovelli vaikutti lupaavalta, mutten ole täysin vakuuttunut, että luen tätä loppuun ainakaan yhteen menoon. Novellit on jaettu neljän isomman otsikon alle ja luin niistä ensimmäisen kokonaisuuden, yhteensä kuusi novellia ja 56 sivua.

Lauantai
Klo 0.32
Sivuja yht 489

Päätin sitten ottaa pinkasta Jarno Mällisen Kotirintaman ja sehän tuli luettua yhdeltä istumalta. Tämä oli oikeasti rankempi lukukokemus ainakin minulle, kuin tuo Haurun Jääkansi. Varmaan siksi että tuo Kotirintaman poika sai pelätä ihan jatkuvasti. Nyt suihkuun ja jotain yöpalaa, mutta lukeminen jatkuu vielä.

Perjantai
Klo 22.29
Sivuja yht 322

Haurun Jääkansi tuli nopeasti luettua, eikä se NIIN järkyttävä tarina ollut kuin kuvittelin, vaikkei missään nimessä kevyt välipalakaan. Sitten miettimään seuraavaa kirjaa.

Perjantai 
Klo 21.39

Tuli puhelun takia aiottua pidempi tauko. Nyt jatkan maratonia Hanna Haurun pienoisromaanilla Jääkansi. Sen verran olen arvioita lukenut, että luvassa on rankka tarina lapsen suulla.

Perjantai
Klo 20.18
Sivuja 205

Avioliittoon ranskalaisittain on nyt luettu loppuun. Ihan sujuvalukuista tekstiä johon oli helppo keskittyä. Ei mitään käsitystä mitä lukisin seuraavaksi ja nyt on sitä paitsi iltauutisten yli kestävä tauko. Eiköhän sillä välillä ehdi uuden kirjankin valita. 

Perjantai
Klo 18.44
Luettuja sivuja 152

Tämänkertainen maratonemäntännekin on päässyt lukemisessaan vauhtiin ja ihan kivasti onkin :-)

Aloitin oman urakkani klo 16 pähkäiltyäni ensin valehtelematta tunnin verran mihin kirjaan tartun ensimmäiseksi. No okei, tuon tunnin aikana myös kuvasin kirjapinkkani ;)

On minulla ainakin valinnanvaraa! Pähkäilyn tuloksena päätin olla tällä kertaa lukematta ainakaan pelkästään novellikokoelmia (joka oli taktiikkani kesäkuun maratonilla) ja aloittaa siksi romaanista. Tosin Leena Rantasen Avioliittoon ranskalaisittain ja muita kertomuksia Pariisista ei ole varsinainen romaani, vaan kertomuskokoelma pariisilaistuneen suomalaisnaisen kynästä. 


Tylsästi sama tausta, mutta en ole yhtä pikaista jääkaapilla käyntiä lukuunottamatta hievahtanut lukupaikaltani paviljongista, kun ilmakin on enimmäkseen suosinut. Täällä syreenien tuoksussa siis nautin yllättävän kauniiksi kääntyneestä kesäillasta, vaan nyt on ruokatauon aika. Kokkimieheni on loihtinut ruuaksi kaalikeittoa, molempien lempparia.

14 kommenttia:

 1. Lukuiloa! Kyllä tuossa ympäristössä viihtyy lukemassa. Minäkin pidän muuten kaalikeitosta ja olen omasta mielestäni erittäin hyvä valmistamaan sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raija!

   Aiemmin päivällä näytti siltä että sää on ihan liian ikävä ulkona lukemiseen, mutta onneksi tuossa kolmen jälkeen kirkastui ja sadekuurotkin jatkoivat matkaansa jonnekin muualle. Kesällä jotenkin kaipaa sitä ulkona oleskelua!

   Poista
 2. Hih, sinullakin mies huolehtii maratontankkauksesta - se on mukavaa :-)

  Minä tässä juuri mietin aloittelua eli odottelen kuopusta äänikirjaa kuuntelemaan iltasaduksi. Pitänee mennä vähän patistelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo on melko normiarkea, että mies kokkaa, kun tekee sitä töikseenkin eikä ole vielä kyllästynyt laittamaan kotona ruokaa :-) Aikoinaan ajattelin että se kyllästys iskee varmaan muutamassa vuodessa vaan ei. Leipomiset jaetaan, mies tekee suolaiset, minä makeat.

   Poista
 3. Tsemppiä lukemiseen! Minullakin on yksi novellikokoelma pinossa, ja yhden novellin siitä jo lukaisin, mutta saa nähdä jääkö novellien osuus siihen... on vähän semmoinen olo, että tekisi mieli vaan aloitella uusia kirjoja ja lukea niistä pikkuisen ja siirtyä sitten seuraavaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla oli eilen hassusti sama juttu, olisin halunnut nukkumaan lähtiessä alkaa lukemaan tuota Meriläisen Osteria, mutta puhuin itselleni järkeä; en millään saa sitä luettua maratonin puitteissa ja Sinun tähtesi on ihan vaiheessa vielä.

   Poista
 4. Tsemppiä maratonin viimeisille tunneille! :)

  VastaaPoista
 5. Ehdit lukea tosi paljon! Meillä oli muuten samantyyliset eväät. Söin itse kaalilaatikkoa.

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Oli ihan mieletön flow päällä kun sain perjantaina luettua nuo kolme romaania! Ei ole aikoihin ollut noin hyvää lukumaratonia mulla ja kivalta tuntuu tietysti että se osui vielä tähän oman emännöinnin maratoniin :-)

   Poista
 7. En reissun vuoksi ehtinyt osallistua tämänkertaiseen maratoniin, mutta kiva käydä näin jälkikäteen lueskelemassa, miten tämä maratonkierros on sujunut :) Hieno saldo sinulla! Laitan Castillonin novellikokoelman nimen muistiin, kuulostaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Castillonin kokoelma oli todella persoonallisella mustalla huumorilla kirjoitettu joten jos se tyyli kiinnostaa, lue ihmeessä ☺

   Poista