Sivut

perjantai 2. joulukuuta 2016

#Kirjakuvapäivässä: TOP 3Kirjakuva päivässä on hauska haaste joulukuulle, aivan pakko lähteä mukaan. Ensimmäinen ja se suurin haaste tässä on kuitenkin päivittäinen postaaminen, en ole tottunut tällaiseen päivitystahtiin ollenkaan! Ja miten kävi? Joulukuu karkasi minulta varkain alkuun!

Sitten mietin miten lähestyä kolmea parasta. Helpointa olisi listata kolme toistaiseksi mieleisintä tänä vuonna luettua kirjaa, mutta toisaalta mieltymykseni käyvät mahdollisesti ilmi Blogistanian tulevassa äänestyksessä ja säästänkin ne mielelläni sinne saakka. Niinpä ajattelin lähestyä aihetta toisesta suunnasta ja valita kolme kirjaa lukemattomien hyllystä.


Luulin, että kolmen kirjan valitseminen käy helposti. Viisi minuuttia ja bloggaus on valmis, voin jatkaa vaikkapa lukemista tai bloggaamista tai kuvassa olevan sukan kutomista. Olipa hauskaa. Vielä tätä kirjoittaessakaan en tiedä minkä nostan kolmantena mukaan. Kohtapa pääsen siis yllättämään itsenikin!

Top 3 (tällä hetkellä)

1. Charles Dickens: Saiturin joulu

Joulun tienoilla haluaisin mielelläni lukea jotain jouluun sijoittuvaa. Minulla on lainassa pari aiempina vuosina ilmestynyttä jouluaiheista romaania joista uskon lukevani ainakin Regina Raskin Jouluihmisen, mutta eniten odotan Dickensin klassikkoa Saiturin joulu. Ihmettelen itsekin miten en ole aiemmin tullut sitä lukeneeksi. Tarinahan on tuttu erilaisista filmatisoinneista ja kohtsillään on Ylellä alkamassa Dickensin hahmoihin perustuva viktoriaaninen sarja, Charles Dickensin ihmemaa jota innolla odotan!

2. Aino Kivi: Maailman kaunein tyttö 

Poimin tämän jo katalogeista luettavien listalle ja syksyn mittaan olen nähnyt monta kiittävää arviota kirjasta. Uskon että se on minun juttuni, juoni vaikuttaa juuri sellaiselta mistä nauttisin. 90-luvulla 14-vuotias Aliisa on maailman kaunein tyttö, jota vuotta nuorempi sisko jostain syystä vihaa. Perhe johon kuuluu neljä siskosta viettää kesää saaressa ja jotain tapahtuu, mitä? Nykyhetkessä nuorin sisaruksista alkaa sitä selvittää. Ihanan mystistä olematta dekkari! Niinpä kaikista vielä lukemattomista kuluvan vuoden uutuuksista odotan eniten Maailman kauneimman tytön aloittamista.

3. Elif Shafak: Valkoinen elefantti 

"Osmaanien valtakuntaan sijoittuva romaani kuulostaa mahtavalta eepokselta ja sivujakin on viitisensataa. Tämä voisi olla väriläiskä talvipimeyteen."
Näin kirjoitin Valkoisesta elefantista poimiessani sen talteen kirjakatalogeista. Näin talven tullen voisin mielelläni matkustaa ainakin kirjan mukana toiseen kulttuuriin, menneelle vuosisadalle, kotiympyröistäni aivan erilaisiin ääni-, väri-, haju- ja makumaailmoihin.

4 kommenttia:

 1. Voisin ehkä lukea nuo kaksi jälkimmäistä? Onko eka siis se Scrooge? Ihana oli se ensimmäinen jakso, katsottiin heti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Saiturin joulussa on Scrooge. Molemmat voisi olla sinun kirjoja ja miksei tuo Saiturin joulukin?
   Otin Dickensin ihmemaan talteen, ajattelin että Mikakin voisi sen mun kanssa katsoa :-)

   Poista
 2. Kivaa, että lähdit mukaan tähän haasteeseen. Itse tuossa latasin Saiturin joulun Elisan ilmaisista klassikoista ja vaikka en kovin jouluisa ihminen ole, niin olisihan se hyvä ennen joulua lukea! :D
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen tai olisin jouluihminen, mutta tänä vuonna mies on taas pyhät töissä :-/ Aattonakin pitkälle aamuyöhön, joten se aattoyön kirkosta ja jouluruuista. Ehkä sitten tapanina syödään jouluruokaa, kun vp. Mutta kirjavalintoihin en anna sen vaikuttaa 😉

   Poista