Sivut

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Blogistanian lukumaraton #6! (päivittyvä postaus)


Uutistauolla ehtii päivittää blogiakin sen verran, että se on lukumaratonia nyt! Blogistanian kuudetta kesämaratonia luetaan varsinaisesti lauantaina 15.8, mutta aloittaahan voi jo perjantaina tai vaihtoehtoisesti päättää sunnuntaina. Lukumaratonin ideana on käyttää mahdollisimman paljon aikaansa lukemisen parissa 24 tunnin ajan, raportoida mahdollisuuksien mukaan etenemisestään esimerkiksi blogissaan ja tehdä lopuksi yhteenveto lukemisistaan maratonin emännälle joka tällä kertaa on Oksan hyllyltä -blogin pitäjä. Haluatko käydä lukemassa muiden maratoonaajien bloggauksia? Linkin osallistujiin löydät täältä.16.8.15
Olin eilen illalla niin kiiruinen etten saanut koontiakaan vielä aikaan, sillä lähdimme Tampereen puolelle Sorsapuistoon, jossa Tampereen Filharmonia avasi syyskautensa mahtavalla klassikkojen täyteisellä ilmaiskonsertilla! Paikalla oli arvioiden mukaan yleisöä noin 8000 henkeä, joten ei ihme, että puisto oli ääriääm myöten täynnä eivätkä kaikki vilttipaikkaa etsineet sellaista edes saaneet.

Jonesin kirjan jälkeen ajattelin lukea romanikirjailija Veijo Baltzarin Mustan tangon, mutta ainakaan siinä maratonmelskeisessä tilassa se ei tuntunut oikealta valinnalta, joten jätin sen kesken sivulle 22. Seuraavaksi tartuin kirjablogiakin pitävän Karoliina Timosen uutuuteen Kesäinen illuusioni, joka koukutti heti ensimmäiseltä sivultaan niin, että jatkoin lukemista vielä parikymmentä sivua lisää herätyskellon jo pärähdettyä äänimerkiksi lukuajan päättymisestä. Lukuajan puitteissa ehdin lukea 34 sivua.

Kokonaissaldoksi kertyi siis 501 sivua. 


15.8.15 klo 16.40

Ehkä rakkaus oli totta. Takakansi on suljettu.

Sivuja luettuna 444.

15.8.15 klo 16
Kahvitauko ennen viimeistä rypistystä ;-) Sadie Jones soljuu mukavasti eteenpäin. Olen tänään lukenut 78 sivua ja jäljellä on enää parikymmentä sivua. Takaraivossa pyöriikin jo mihin tarttua seuraavaksi, minne siirtyä Lontoosta? Epäilenpä, etten valitse mitään maratonpinkasta ainakaan ohuuden perusteella vaan valitsen seuraavan kesäkirjan. Vielä tarkenee ulkona lukea, mutta tuuli tekee sen että vajaan tunnin paviljongissa istumisen jälkeen oiti hakea sisältä villasukat!

Sivuja luettuna 422.

15.8.15 klo 13.25
Luin vielä 40 sivua Sadie Jonesia ennen makkariin siirtymistä. Sitten tuli tunne, että kaipaan välillä jotain muuta ja kaivoin esiin mustan hevosen, Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarinan. Wow!
Saldo valojen sammuessa ~3.40 oli 344.
Nyt palaan 70-luvun Lontooseen!
14.8.15 klo 00.00

Luen edelleen Sadie Jonesia. Olen päässyt ihan kivasti eteenpäin kaiken muun tohinan keskellä. Vielä hetki sitten taustalla oli jalkapallo-ottelu jota mies seurasi ja parhaillaan ruokin koiria tässä samalla... Puoli 9 uutisten aikaan oli pidempi tauko.

Luettuja sivuja tähän mennessä: 131.

14.8 perjantai, klo 21 ja risat

Oman maratonini aloitin nyt perjantaina klo 17.30, eli saan lukea lauantaina puoli kuuteen saakka. Minulla oli maratonin alkaessa kesken pinkan alimmainen eli Sadie Jonesin Ehkä rakkaus oli totta joka on loistoromaani, ja sen parissa vietän vielä hyvän tovin --ellen laita sitä hetkeksi sivuun ja lue välillä jotain muuta :-)

9 kommenttia:

 1. Jänniä kirjoja sinulla. Pinon päällimmäinen sai minut kiinnostumaan, minäkin haluan lukea tuon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tullut Miss Lonelyheartsiin vieläkään tarttuneeksi. Maratoneja pitäisi olla useammin!

   Poista
 2. Odottelen omaa varaustani tuosta Jonesin kirjasta. Toivottavasti tykkäät siitä, omat odotukseni näet ovat korkealla. :) Intoa lukemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tykkäsin, siinä olivat palikat kohdillaan lähtötilanteessa ja tarina kantoi hyvin loppuun saakka.

   Poista
 3. Mulla meni eilinen ihan penkin alle, mutta jospa tänään sitten uusin voimin yrittäisin. Hyviä lukufiiliksiä! :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä maratoniin! Ehkä rakkaus oli totta taitaa olla ainut jonka pinostasi olen lukenut ja se oli oikein hyvä kirja, toivottavasti pidit :)

  VastaaPoista
 5. Sinulla on ollut mukavat lukutunnelmat. :) Tuo ilmaiskonsertti on houkutellut teitä Tampereen alueen bloggaajia, olet jo toinen joka kertoi käyneensä kuuntelemassa. Kiva, kun on tuommoisia kulttuurielämyksiä tarjolla. :)

  VastaaPoista
 6. Ilmaiskonsertti kelpaisi mullekin, kuulostaa hauskalta. Hyvä että maratonkin sujui hyvin, ja Jonesin kirja erityisesti kuulostaa houkuttelevalta.

  VastaaPoista