Sivut

maanantai 26. tammikuuta 2015

Blogistanian Globalia 2014
Blogistanian Globalia 2014 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita käännöskirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2014 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alunperin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia.
Kilpailu järjestetään neljättä kertaa. Aiemmin on palkittu Sarah Watersin Vieras kartanossa, Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi ja Haruki Murakamin 1Q84.

Viime vuonna (äänestäessäni Finlandiaa ensimmäistä kertaa) en löytänyt Globaliaan vielä teoksia joita äänestää. Tänä vuonna karsiminen kolmeen teetti työtä. Tässä valintani.

3 pistettä -> Sjón: Poika nimeltä Kuukivi

2 pistettä -> Kate Morton: Hylätty puutarha

1 piste -> Kate Atkinson: Elämä elämältä

10 kommenttia:

 1. Minä nostin tänä vuonna Globalia-ehdokkaaksi vain yhden teoksen, laiskuuttani kai lähinnä, tai siksikin, etteivät muut lukemani uudet käännöskirjat olleet saaneet minua ihan lääpälleen, vaikka hyviä olivatkin.

  Se yksi oli juurikin tuo Sjön.

  VastaaPoista
 2. Minulla jäi Globalia kokonaan välistä, en lukenut tarpeeksi sykähdyttäviä käännöskirjoja viime vuonna. Tänä vuonna uusi yritys helmien bongauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan ei vielä viime vuonna ollut Globaliaan äänestettävää... nyt jäi vielä rannallekin muutama hieno, ainakin Parinoush Shanieen Kohtalon kirjaa mietin kolmen sakkiin :)

   Poista
 3. Mortonin kirja odottelee minua omassa hyllyssäni. Kiva tietää, että pidit siitä. :) Atkinsonia en ole uskaltanut kokeilla, kun yhdestä hänen dekkareistaan jäi niin vaisut fiilikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole vielä rohjennut niihin hänen dekkareihinsa koskea kun en ole dekkareiden ystävä ollenkaan... toivottavasti hän innostuu kirjoittamaan lisää lukuromaaneja! :)

   Poista
 4. Ihana, että laitoit Hylätyn puutarhan listalle. Minulla oli hirveä kiire eilen. Ajattelin, että en listaa ollenkaan. Väänsin tutkimusuunitelmaa koko päivän. Jotenkin vain unohdin tuon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan viime tingassa laitoin ajastukset minäkin. Kyllä minä olen niin Mortoniin viehättynyt, että odotan kovasti sitä syksyllä luvassa olevaa uutta käännöstäkin :) Kiva että niitä tulee nyt tiheämmässä tahdissa kun niin kauan sai tuskailla Rivertonin jälkeen!

   Poista
 5. Kiva, että meillä oli sama ykkönen :)

  VastaaPoista