Sivut

torstai 17. heinäkuuta 2014

Blogistanian kesälukumaraton IV (päivitetty)


Niin on aika jälkimmäisen yhteisen kesälukumaratonin ja Kirjan jos toisenkin on tälläkin kertaa mukana :) Maratonia emännöi tällä kertaa Emmi ja kaikki maratonille ilmoittautuneet lukijat löydät hänen tästä postauksestaan.


Omassa lukupinossani on tallessa muutama jo edellisellä, kesäkuisella maratonilla mukana ollut ehdokas sekä uusia kirjoja jotka poimin kirjastosta katse teroitettuna ohuihin kirjoihin. Päätin siis lähteä tälläkin kertaa samalla taktiikalla liikkeelle, ennemmin useampi pieni, erilainen kirja kuin yksi tai kaksi paksumpaa. Sarjakuvia en silti valinnut tälläkään kertaa, vaikka olemmekin siipan kanssa tuolla taustalla näkyvässä paviljongissa lukeneet hellepäivinä kirjojen lisäksi mm. Fingerporeja.

Aloitin maratonini kello 14 joten tulen päättämään sen huomenna torstaina kello 14.

16:45
Aikaa on lukemisen lisäksi tullut kulutettua jopa siivoamiseen mikä ei ollut suunnitelmissa juuri lukupäivälle, mutta joskus tulee vastaan yllättäviä tilanteita. Olen nyt kuitenkin lukenut Ian McEwanin Sementtipuutarhan jossa 135 sivua.

En usko pääseväni tällä kertaa samaan sivumäärään kuin edelliskerralla (tasan 700) ja tämän ennakko-oletuksen takana on mm. tällainen suloinen seitsikko kera heidän äippänsä...Alma-cockerspanieli pyöräytti lauantain vastaisena yönä seitsemän pientä tuhisijaa, kaikki vanhempiensa tavoin maksanvärisiä pulleroita <3 Tyttöjä on kolme, poikia neljä ja kaikki ovat lähteneet reippaaseen kasvuun :) Pennut itsessään eivät vielä tässä vaiheessa vaadi juurikaan hoitoa, mutta heidän äitinsä ei laita passaamista ollenkaan pahakseen ;)

20.45
Sementtipuutarhan jälkeen tartuin Asko Sahlbergin Yhdyntään josta pidin todella paljon! Nyt luen kevyenä välipalana Cecelia Ahernin "maagisia ja mieleenpainuvia satuja aikuisille" eli Tyttö peilissä. Tämän jälkeen aion tarttua joko Anna Gavaldaan tai Juhani Ahon klassikkoon Papin tytär.

0.55
Päädyin lukemaan Papin tyttären jonka jatko-osaan Papin rouva pitää myös joku kerta tarttua. Maratonin viimeiseksi kirjaksi valikoitui Colm Toibinin Brooklyn, josta luen niin paljon kuin vain huomiseen iltapäiväkahteen mennessä ennätän. Luettuja sivuja on ennen Brooklynin aloittamista kertynyt 524.

14:30
Lukemiseni päättyi klo 14 ja Brooklyn oli edennyt siinä vaiheessa 82 sivua.
Loppusaldoksi tällä kertaa tuli siis 606 sivua.

Maratonilla lukemistani eniten pidin Sahlbergin Yhdynnästä sekä McEwanin Sementtipuutarhasta. Ahernin kirja oli sellainen toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, eikä siinä välilläkään ollut kummoisempaa antia. Papin tyttärestäkin minulla oli suuremmat odotukset, tapahtumia ei ollut kovinkaan paljon, enemmän keskityttiin tytön omiin tuntoihin ja ajatuksiin. Brooklyn vastaa tähän mennessä odotuksiani ja hyvillä mielin jatkan sen parissa.

Noin muuten bloggaamista ajatellen, olen todella monta kirjaa jäljessä arvioiden kirjoittamisessa, kuten arvata saattaa kun edellinen postaukseni oli tehty 1.7. Katsotaan nyt teenkö lyhytarvioita vai toimerrunko jonain sadepäivänä tekemään edes osasta pidemmät. Kauniina kesäpäivinä en malta oikein koneen ääressä istua :)

8 kommenttia:

 1. Sementtipuutarha on ollut joskus mietteissä lukea. Pidin hirveästi Sovituksesta mutta toisaalta Rannalla ei ollut minun juttuni. McEwanin kirjojen lukeminen vähän jännittää kun kirjat ovat keskenään niin erilaisia. Tsemiä maratoniin! Suloinen kannustusjoukko sinulla siellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minun ensikosketukseni McEwaniin ja tämä oli aika vahva tarina. Voisin kyllä lukea enemmänkin ja minulla onkin Sovitus lainassa kirjastosta :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hih, Alma ei paljon touhuistani ymmärrä, ihmettelee korkeintaan miksi olen tänään vain pika pikaa käväissyt tietsikalla (missä huoneessa myös pentulaatikko on) ja miksi kepo on häntä tänään enemmän hoitanut :-D Huomenna palataan ruotuun ;-)

   Poista
 3. Ihanat koirajoukot! Ja hyviä kirjoja! McEwan on suosikkejani, mutta Sementtipuutarhaa en ole lukenut. Sahlbergin Herodes oli huippu, joten aion lukea häneltä muitakin kirjoja. Tehokkaasti tunnut etenevän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tajusin vasta jälkikäteen, että niiiiin tämä Sahlberghan on kirjoittanut sen Herodeksen joka oli Finlandia-ehdokkaana viime kerralla ;) Tuli heti innostus jospa lukisi sen Herodeksen jossain välissä, sitä on kuitenkin kehuttu ja tuostakin jo tykkäsin kovin.
   Vähän jäi vaisuksi sivumäärä, mutta tällä kertaa se oli odotettuakin... ihan ok silti.

   Poista
 4. Hienoja maratonkirjoja sinulla ja minusta hieno saavutuskin. Pidin Papin tyttärestä, kun sen keväällä luin. Muut ovat vielä tuntemattomia.

  Ihania koiruuksia teillä.

  VastaaPoista
 5. Ihania koiranpentuja! Ei mikään ihme, jos lukeminen vähän häiriintyy kun on tuommoisia palleroita. <3 Reilut 600 sivuahan on oikein hyvä tulos, sitä paitsi. Itse en keskellä viikkoa kerennyt osallistumaan. Minullakin oli pidempi tauko bloggaamisessa juurikin tuossa heinäkuun alkupuolella, mutta kyllä se siitä! Nyt kun on melkein 30° lämmintä ulkona ei ihan totta tee kyllä mieli nököttää koneella. ;)

  VastaaPoista