Sivut

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kira Poutanen: Rakkautta Borealis

 
Kira Poutanen: Rakkautta Borealis
Julkaisija: WSOY 2012, 149 sivua

Lara Aution neljäs seikkailu ei välttämättä ole juuri sellainen kirja, jolla uuden bloginsa haluaa aloittaa, mutta näin se nyt menee ;) Luin Poutasen kirjan kevyenä välipalana ja päädyin jälleen kerran ajattelemaan, että miksipä en kirjaisi ylös ainakin omaksi huvikseni mitä tulee luettua, mitä siitä pidin ja mitä muuta lukemisen ohella tulee tehtyä. Eräänlainen päiväkirja siis.

Laralla alkaa olla elämän palaset kohdallaan, mutta yksi puuttuu. Kosinta. Lara haaveilee unelmahäistä ja pohtii olennaisia asioita kuten valitako häiden teemaksi esimerkiksi Barbie ja Ken vai William ja Kate? Astellako kirkkoon sinisissä Jimmy Choon kengissä vaiko mustissa Louboutineissa? Ensin pitäisi kuitenkin saada Eric kosimaan ja siitäpä idea, tuoda Eric Suomeen ja vielä tarkalleen ottaen revontulten mystisen kauniiseen Lappiin keskellä talvea.

Laran on kuitenkin Lara ja Laran kohdallahan mikään ei suju yksinkertaisesti. Niinpä Lara säätää ja säheltää tuttuun tapaansa alusta loppumetreille hakien lohtua Ericin kylmäkiskoiseen käytökseen kimeä-ääniseltä karaokea hoilaavalta joulupukilta jossa on jotain tuttua... Kosinnan sijaan Erickin näyttää kiinnostuvan muiden naisten helmoista -vai mitä intressejä miehellä muuten voi olla hakeutua Miss Rovaniemen seuraan?

Poutasen teksti on edellisistä Lara-seikkailuista tuttua sujuvaa hömppää. Jos mahdollista, Lara säheltää vielä aiempia osia enemmän ja kirjan sivujen käydessä hyvin, hyvin vähiin aloin jo ihmetellä saadaanko tarinaa päätökseen ollenkaan. Ratkaisu tulikin melko töksähtäen ja turhankin vauhdilla, hyvä että Lara itse pysyi loppukäänteiden perässä.

Viides osa on silti tervetullut, joten sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti