Sivut

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Elokuva: Rakkaudesta, unelmista ja kaloista (Britannia 2011)
Pääosissa: Ewan McGregor, Emily Blunt, Kristin Scott Thomas, Amr Waked
Ohjaaja: Lasse Hallström
Ensi-ilta: 25.5.2012
Me katsoimme: Cmorelta 11.12.2013

Skotlantilaisen kalastusasiantuntija Fred Jonesin (Ewan McGregor) mielestä ei juuri hullumpaa ideaa voisi ollakaan kuin istuttaa Jemeniin lohia. Kylmässä vedessä viihtyviä lohia aavikon kuumuuteen? Niinpä hän kieltäytyy jemeniläissheikin edustajan, Harriet Chetwode-Talbotin (Emily Blunt) välittämästä pyynnöstä lähteä mukaan projektiin ja sehän on jo lähes end of story.

Britannian pääministerin lehdistövastaava Patricia Maxwell (Kristin Scott Thomas) kuulee kuitenkin projektista ja päättää sen olevan juurikin jotain sellaista mitä kaivataan pönkittämään Britannian ja arabimaiden välejä. Kun lohiprojekti muuttuu poliittiseksi pr-kampanjaksi, Jonesilta ei paljon näkemyksiä kysellä vaan vaaditaan toteutusta. Jemenistä itsensä löytää myös Harriet ja arvatkaapa vain, löytyykö Mr Jonesin ja Miss Chetwode-Talbotin välillä kemiaa... 

Rakkaudesta, unelmista ja kaloista on juuri niin hyväntuulinen elokuva kuin nimestäkin voisi jo päätellä. Se haluaa opettaa meille, että kun jotain oikein haluaa ja tekee sen eteen kaikkensa, onnistuu. Sheikin loputtomat rahavarat eivät olekaan "se" juttu, vaan usko ja tahto onnistua. Pienimuotoinen terrori-isku oli oikeastaan ihan turha lisä elokuvaan, sen taustat jäivät niin ohuiksi kokonaisuudessa. Dialogi on ihan näppärää ja rooleissa on sopivasti hauskuutta menemättä varsinaisen komiikan puolelle, mikä ei olisi kokonaisuuteen lainkaan sopinutkaan. Kaikenkaikkiaan viihdyttävä elokuva jonka katsomiseen sen 107 minuuttia voi hyvin käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti