Sivut

maanantai 9. joulukuuta 2013

Elokuva: Kekkonen tulee! (Suomi, 2013)


Ohjaaja: Marja Pyykkö
Pääosissa: Wilma Rosenquist, Merja Larivaara, Marjaana Maijala, Konsta Mäkelä, Kristiina Elstelä
Ensi-ilta: 16.8.2013
Me katsoimme: Tampereen Plevnassa 14.10.13

Angstaava teinityttö Sylvi (Wilma Rosenqvist) haluaa hinnalla millä hyvänsä pois pienestä lappalaiskylästä jossa ei koskaan tapahdu mitään. Turha on pitää peukkua pystyssä poispääsyn toiveissa kylän ohi kulkevalla tielläkään, siellä liikkuu korkeintaan fillarilla Jussi (Ilmari Järvenpää) jonka kanssa voi sentään treenata kielareita tienposkessa.

Mutta sitten kaikki muuttuu, yhdestä sähkeestä. Eikä mistä tahansa sähkeestä, vaan tiedosta että itse Presidentti Kekkonen aikoo pysähtyä Allin (Merja Larivaara) baarissa matkallaan vielä syvemmälle Lappiin. Alli alkaa kiihkeästi suunnitella kaikkea pikalaihdutuksesta viuluesityksiin, mutta hän ei ole ainoa joka haluaa ottaa kaiken irti Kekkosen vierailusta. Apulaisinsinööri Kellinsalmi (Konsta Mäkelä) näkee heti mahdollisuutensa saada kunnon potkua Joulumaa-teemapuistohankkeelleen ja alkaa yhdessä hermoheikon vaimonsa Maijan (Marjaana Maijala) kanssa järjestää kilpailevaa tilaisuutta. Miksi Kekkonen nyt Allin baariin haluaisi poiketa, kun tarjolla on cocktailpaloja hienostuneemman väen seurassa? Ja Kekkosen jakama maakuntaviiri, se ei saa päätyä Allin käsiin!

Kylähullun tittelistä kilpailee useampikin kyläläinen ja juonenkäänteissä onkin paljon mitä en ennalta arvannut. Terveydenhoitaja Liisa (Miina Turunen) ei ole sieltä sosiaalisimmasta päästä mutta saa aikaan kunnon pamauksen. Allin baarissa viihtyvä Kaarin-Anne (Kristiina Elstelä) taas osaa luetella tuikitärkeitä listauksia mistä tahansa aiheista. Elokuvaan on saatu pieniin rooleihin isoja nimiä, kuten Aake Kalliala ja Jukka Puotila. Ja ne Lapin maisemat, kyllä niissä kelpaa elokuvia tehdä!

Kun Kekkosen autosaattue ilmestyy kuvaan, kaikki odottavat lähes henki salpautuneina. Kenen luo Kekkonen tulee, kuka saa viirin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti