Sivut

lauantai 12. elokuuta 2023

Elly Griffiths: Murhan käsikirjoitus


 Elly Griffiths: Murhan käsikirjoitus
#2 Harbinder Kaur tutkii
Tammi, 2023
Lukija: Johanna Kokko
Kesto: 11 h 44 min



Kotiavun Natalka oli löytänyt Peggy Smithin, 90, kuolleena huoneistostaan Seaview Courtissa. Kaksi päivää myöhemmin, löydettyään Peggyn käyntikortin, hän oli mennyt poliisin puheille. . 

Peggyn poika Nigel oli pyytänyt Natalkaa pakkaamaan kaikki äitinsä tavarat, sillä hän halusi myydä asunnon mahdollisimman pian. Natalka oli aloittanut kirjoista, joita oli paljon. Ne olivat kaikki dekkareita, ja Natalka huomasi, että moni oli joko omistettu rouva Smithille tai hänet oli mainittu kiitoksissa. Natalka oli löytänyt myös käyntikortin, jonka mukaan Peggy oli murhakonsultti. Mitä se tarkoittikaan, Natalkassa oli herännyt epäilys, että vanha rouva itse oli nyt murhattu

Benedict oli pappisseminaarin jälkeen päätynyt munkiksi luostariin. Kun hän oli lähtenyt sieltä pois, monet olivat luulleet hänen uskonsa hylänneen hänet, mutta Benedict oli edelleen uskossa vahva. Hän vain oli huomannut kaipaavansa myös kuolevaista rakkautta; hän halusi naimisiin ja perheen.
Hän oli yllättynyt, etteivät asiat olleetkaan niin yksinkertaisia. Hän oli perustanut rantapromenadille kahvilan ja sai siitä toimeentulon, mutta vielä kaksi vuotta myöhemmin hän ei ollut käynyt edes treffeillä. Ainoa nuorempi nainen kenet hän tunsi, oli Natalka.

Kun Natalkan poliisiasemalla käynnin jälkeen Peggyn asuntoon murtauduttiin aseella uhaten juuri kun Natalka ja Benedict olivat siellä käymässä, Harbinder Kaur sai jutun tutkittavakseen. Varas oli vienyt yhden tietyn kirjan ja poistunut saman tien.

Natalka oli opiskellut kotimaassaan matematiikkaa, ja teki nyt kotiavun työnsä ohella bisnestä bitcoineilla. Hänellä oli oma rahasto ja sen tilillä jo puoli miljoonaa dollaria. Hänellä oli kuitenkin oli viime aikoina ollut ikävä tunne, että häntä seurattiin, ja pelkäsi että nuo seuraajat olivat hänen maanmiehiään, ukrainalaisia jotka tahtoivat hänen rahansa.

Peggyllä oli kirjahyllyssään pitkä rivi tunnetun kirjailijan, Dex Challonerin jännäreitä. Mieheltä oli juuri ilmestymässä uusi dekkari nimeltään Pilvenpiirtäjämurha. Peggyllä oli ollut yöpöydällään sen ennakkokappale, jota hän oli ilmeisesti ollut lukemassa. Kirjan välistä oli löytynyt uhkaavan tuntuinen viesti: Et pääse meitä pakoon. Kun Dex Challoner sitten murhataan, Harbinder Kaur alkaa tutkia tapauksia, joilla näyttäisi olevan selvä yhteys. 

En pitänyt sarjan ensimmäisestä osasta ollenkaan niin paljon, kuin rakastamastani Ruth Gallowaysta. Tästä toisesta kirjasta pidin vielä vähemmän kuin ensimmäisestä. Se johtuu osittain juonesta, osittain varmasti siitä, etten oikeastaan pitänyt yhdestäkään kirjan henkilöstä. Natalkaa muuten kutsuttiin ainakin kerran aivan kirjan loppupuolella Natashaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti