Sivut

perjantai 20. toukokuuta 2022

Kirsi Pehkonen: Jylhäsalmella salamoi


 
Kirsi Pehkonen: Jylhäsalmella salamoi
Karisto, 2019 (lukukirja )
Lukija: Anna Kuusamo
Kesto: 5h 54min


Annalla oli ollut aivan erilainen ajatus Jylhäsalmelle saapumisesta. Hänen mielikuvissaan he olisivat tulleet yhdessä Tomin kanssa Haapa-ahon tilalle ja mies olisi äimistynyt siitä, miten rintamamiestalo pihapiireineen näytti vielä paljon paremmalta kuin kuvissa. Mutta Tom oli edelleen Englannissa, eikä pääsisi tulemaan ainakaan viikkoon. 

Oli elokuun ensimmäinen viikko ja samalla Annan ensimmäinen lomaviikko. Hän oli ammatiltaan asunnonvälittäjä ja laittanut nyt oman asuntonsa vuokralle. Hän oli juuri saanut sen viimeisenkin lainaerän maksettua ja oli ylpeä siitä, että oli onnistunut siinä vain 33-vuotiaana. Mutta nyt hän oli aloittamassa yhteisen elämänsä Tomin kanssa, pienessä savolaiskylässä. 

Matala punainen urheiluauto ei tuntunut istuvan maalaismaisemasn alkuunkaan. Kun sellainen huristeli Annan vuokraaman talon ohitse, hän epäili sen kuskia kaupungista tulleeksi lomailijaksi. Punainen salama ja moni kaltaisensa piti kuitenkin majaa Matalamäessä, jossa tilan nuori isäntä, entinen huippu-urheilija, säilytti ystäviensä arvoautoja. Annallakin oli jotain arvokasta antaa nuoren miehen säilytettäväksi, Tomin hylkäämä sydän.

Ensinnäkin, en tiennyt olisinko itkenyt vai nauranut lukijan savon viäntämiselle, toisin sanoen sen täydelliselle puuttumiselle. Kuusamo kuulosti joutuneen vähintäänkin susirajan taakse saakka mukavuusalueeltaan. 

Toista osaa aloittaessani olin yllättynyt siitä, että päähenkilö vaihtuikin, mutta toisaalta se on osoittautunut toimivaksi konseptiksi. Kuuntelin juuri kolmososan loppuun. Näissä kaikissa nuoret naiset muuttavat pienen pienelle savolaispaikkakunnalle ja löytävät sieltä elämänsä rakkauden. Jos omasi on vielä kateissa, suosittelen kokeilemaan Jylhäsalmea!


4 kommenttia:

 1. Tämä sarja kuulostaa hyvältä kesävalinnalta! Sellaisiin hetkiin, kun ei jaksa lukea mitään kovin painavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ideaali! Tepsii myös kesän odotukseen joka raastaa tällä hetkellä, miksei voi jo lämmetä! 🌞🌸

   Poista
 2. Tykkään Jylhäsalmi-sarjasta niin paljon! Juuri pari päivää sitten lopettelin sarjan uusimman osan. Minäkin olen pitänyt siitä, että päähenkilö on joka kerta eri ja että Jylhäsalmelle tupsahtaa uusia paikkoja ja uusia ihmisiä. Ja onhan se toki pitkässä sarjassa uskottavampikin niin kuin että samoille ihmisille tapahtuisi koko ajan jotakin 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Oikeastaan ihme ettei tällaista konseptia käytetä enemmän! Onhan tässä uskottavuus ihan eri tasolla ja kuitenkin otettu vähän mukaan niitä aiempien osien henkilöitä ja sillä saatu kivasti jatkuvuuden tunnetta. Lossikahvila oli hyvä aloituskohde, kun siihen on helppo nivoa muutakin, kuten se että pitopalvelusta tulee kahvilaan tuotteita jo eka osassa ja myöhemmin sankaritar on siellä pitopalvelussa jeesaamassa 😃

   Poista