Sivut

keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Marraskuun lukuhaaste, 21.-30.11
Lukuhaasteen viimeinen kolmannes alkaa, saako nyt jo tuntea eräänlaista haikeutta?!

Tänne viimeiselle jaksolle siirtyessä minulla on kesken Heidi Köngäksen uusin, Mirjami, joka on itsenäinen jatko-osa edelliselle romaanille, Sandralle. 

21.11, 102 sivua Mirjami loppuun

Mirjami tuli luettua vauhdilla! 347 sivua kolmessa päivässä on minulle aika kova saldo. Kirja vaan vei niin mukanaan, ettei sivujen kääntelyä juuri huomannut. 

Samalla kertaa kun lainasin vippinä Mirjamin, sain lähikirjastoon passattuna kaksi vanhempaa kirjaa, Tytti Parrakselta ja Tuulikki Alstalta. Jälkimmäisen kirjoittaman Tiedän paikan armahan kansi näyttää nyt niin tutulta, ihan kuin olisin lukenut sen? Tartuinkin ensin Parraksen kirjaan Pieni hyvinkasvatettu tyttö, Anun kehityskertomukseen paremmassa perheessä jossa kaikki ei kuitenkaan kestäisi päivänvaloa.

22.11, 88 sivua Pieni hyvinkasvatettu tyttö 
23.11, 38 sivua Pht
24.11, 44 sivua Pht
25.11, 52 sivua Pieni hyvinkasvatettu tyttö loppuun

Kun aloin lukemaan Parraksen parisataasivuista kirjaa, ajattelin, että siinähän menee kaksi päivää. Juu ei. Miehellä alkoi pitkä vapaa ja se on tarkoittanut lautapelejä ja nimenomaan monikossa joka päivä. Lukuaika on ollut ihan satunnaista ja nukkumaan käydessä tulee melkeinpä se 30 sivua lisää luettua.

Nyt saan kuitenkin aloittaa uuden kirjan ja vaihtoehtoja riittää, sillä olen tehnyt niin ahkerasti varauksia kirjastoon, ja moni kirja joita olen jonottanut, on tullut yhtä aikaa luettavaksi ja niissä on tietysti jo uudet varaukset painamassa päälle...

Valitsin Riitta S. Latvalan Sodan jälkeen sarastus ihan sillä, että olen lukenut nyt muutamia sota-aikaan sijoittuvia romaaneja joten sodanjälkeinen aika kiinnostaa jatkumona. Eikä tästä 40-luvun loppupuolelta paljon kirjallisuutta löydykään, eikö näistä uudelleenrakennuksen ja sotakorvausten ajasta ole sitten yhtä lailla kiinnostavaa kirjoittaa.

26.11, 41 sivua Sjs
27.11, 40 sivua Sjs
28.11, 66 sivua Sjs
29.11, 45 sivua Sjs
30.11, 122 sivua Sjs

Viimeisellä kolmanneksella luettuja sivuja kertyi siis 638. Kun siihen ynnätään aiemmat marraskuussa luetut, tulee marraskuun saldoksi 2006 sivua mihin olen enemmän kuin tyytyväinen! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti