Sivut

sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Marraskuun lukuhaaste 2019, 1.-10.11Marraskuun lukuhaaste on täällä taas! Kirjailija Karo Hämäläisen lanseeraama lukuhaaste on lähtöisin jo vuodelta 2014 ja itse olen osallistunut siihen synkän marraskuun piristäjänä alusta alkaen (poislukien viime vuosi jolloin podin lukujumia). Ilman tätä haastetta marraskuu jäisi minulla paljon vähemmälle lukemiselle, joten tämä haaste on siksikin paikallaan. Lyhykäisyydessään sen ideana on lukea joka marraskuun päivä vähintään 30 sivua ja pitää kirjaa luetuista sivuista, lisätietoja löydät somesta, esim Facebookista haulla Marraskuun lukuhaaste.

3.11. Ensimmäisenä tartuin Eveliina Talvitien romaaniesikoiseen nimeltä Kovakuorinen. Se ei ole lähtenyr vetämään aivan toivotulla ja odotetulla tavalla ja kolmen ensimmäisen päivän jälkeen olen lukenut vasta 120 sivua. 

1.11, 42 sivua, Eveliina Talvitie: Kovakuorinen 
2.11, 38 sivua
3.11, 40 sivua

5.11 Tempaisin ja luin Kovakuorisen eilen loppuun lähes yhtä soittoa, ristiriitaisin fiiliksin. Vielä tuon 120 sivua luettuani olisin voinut jättää koko kirjan kesken, koska olin ihan pihalla sen juonesta. Luin sitten kuitenkin, ajatellen josko se palkitsisi lopussa ja kyllähän se niin tavallaan tekikin. Aivan loppu oli mielestäni jopa nerokas, mutten olisi halunnut joutua lukemaan niin pitkälle tietämättä ketä nämä henkilöt ovat. Kirjassa on nimittäin lukuja, joissa henkilöt ovat tunnistamattomat Mies, Nainen, Vaimo jne. 

Seuraavaksi ajattelin lukea Tampereelle sijoittuvan Kristiina Harjulan romaanin Samettiruusuja Harjutiellä. Olen aiemmin lukenut yhden hänen kirjoistaan ja pitänyt siitä, mutta nyt töksähti ja pahasti. 15 sivua juoponpuoleisten kerrostalon asukkien pölötystä enkä vaan saanut puserrettua enää sivuakaan enempää. Vaihdoinkin luottokirjailijani Leila Tuuren uusimpaan, Apteekkiin. Tuure kirjoittaa suht kevyitä historiallisia romaaneja aika lailla Kaari Utrion tyyliin ja tapahtumien keskipisteenä on aina Porin kaupunki. Viime aikoina kirjat ovat sijoittuneet 1800-luvun lopulle, mutta nyt aloitettiin vuodesta 1917.

4.11, 107 sivua eli Kovakuorinen loppuun 
5.11, 15 sivua Samettiruusuja Harjutiellä (jää kesken) ja 38 sivua Leila Tuure: Apteekkia eli 53 sivua

7.11 Kävi vähän hassusti kun sain eilen kirjastosta varauksena Per Pettersonin Miehet minun tilanteessani. Tarkoituksena oli vain selailla sitä ja miten se alkaa ja hups jäin oikein lukemaan sitä ja annoin mennä kun läksi kerran kulkemaan :D Eihän lukufiiliksiä sovi jarrutellakaan! Mulla ei nimittäin ole tapana lukea kahta romaania yhtä aikaa, tietokirja tms voi olla kyllä toisena. Jatkan silti Apteekkiakin. 

6.11, 70 sivua Per Petterson: Miehet minun tilanteessani 
7.11, 36 sivua Mmt

8.11 Meille syntyi viime yönä neljä cockeripentua joten valvoin läpi yön ja lukeminen jäi vähiin kun en oikein osannut keskittyä. Nyt pätkittäisillä unilla mennyn vuorokauden jälkeen Apteekki on kevyempänä kirjana hyvä valinta, Miehet minun tilanteessani vaatii virkeämmän olotilan ja enemmän keskittymistä, siinä kun on välillä puolen sivun mittaisia lauseitakin. Jokin siinä kirjassa silti kiehtoo.

8.11, 38 sivua Apteekki 
9.11, 84 sivua Apteekki
10.11, 38 sivua Apteekki 

10.11 Lienee paikallaan tehdä välitilinpäätös ensimmäisen kolmanneksen jälkeen.  
Sivumäärät ovat vaihdelleet 36-107 sivun välillä eikä vielä yhtään retkahdusta ole tapahtunut ;) Sivumäärä kymmenessä päivässä on yhteensä 546 sivua mihin olen tyytyväinen. 

Seuraava 10 päivän jakso käynnistyykin noilla kesken olevilla kirjoilla. Lukupinossa olisi kyllä jo parisenkymmentä kutkuttelevaa opusta!

14 kommenttia:

 1. Kivaa, että olet haasteessa mukana. Minäkin raportoin blogiin luettuja sivua, se toivottavasti hieman motivoi lukemaan. Kovakuorinen odottelee minulla äänikirjana, kiva kuulla että tykkäsit lopulta kirjasta! Saapa nähdä, miten pysyn kirjassa mukana kuuntelemalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei ole ainakaan kovin paljon haastavampaa äänikirjana! Kiva lukea ajatuksiasi kirjasta sitten myöhemmin :)

   Poista
 2. Oh, haaste on mennyt minulta vähän ohi, mutta olen lukenut marraskuussa jo aika monta kirjaa eli sivumäärät ovat todennäköisesti kyllä täyttyneet (ja ylittyneet) moneen kertaan. Kiva haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kun on ollut tässä mukana jo vuosia, niin jo lokakuussa odotan kuun vaihdetta ja vähän suunnitrelen lukemisianikin, ainakin yleensä. Nyt ne vaan menivät uusiksi erinäisistä syistä mitä tuossa avasinkin. Mutta on sellainen vuotuinen "kohokohta" kuten varmaan Helmet-lukuhaasteen julkaisu on monelle muulle.

   Poista
 3. Hieno tahti! Huomasin tämän haasteen ja hetken mietin osallistumista, mutta tahtini on ollut tänä syksynä niin kehno, etten uskaltanut ottaa riskiä. Voi, koiranpentuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiranpentuset voivat hyvin ja kasvavat vauhdilla :)

   Mulla tämä haaste tulee aina hyvään aikaan, kun lukemisvauhti muuten hiipuu vilkkaan kesän jälkeen. Innolla odotan marraskuuta!

   Poista
 4. Minullakin on mennyt tämä haaste kokonaan ohi. Olisin voinut yrittää osallistua, vaikka välillä on arjen hektisyyden vuoksi hankala lukea edes sitä 30 sivua päivässä.

  Olet kivasti kertonut syitä, mikä on saanut milloinkin tarttumaan tiettyyn kirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirjahöpöttely meinaa jäädä päälle ja joulukuussa on ihan että höh, nyt ei enää lörpötellä lukemisistaan :D Melkein voisi sanoa, että tulee jonkinasteista vieroitusoireita ;)

   Poista
 5. Voi ei, olisipa ollut mukava haaste osallistua jos olisin tiennyt!

  Kiitos Leila Tuure -vinkistä! Olen pitänyt kovasti Kaari Utriosta, joten pitääpä tutustua Tuureen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Jos haluat lukea sarjan, niin 1800-luvulle sijoittuvat Piiritanssi, Aleksandra ja Mikael, Daali ja kahvinpavut sekä Viimeiset tanssiaiset kannattaa lukea tuossa järjestyksessä. Niitä vanhempia Tuuren romaaneja en ole itsekään lukenut. Espanjalainen rouva on irrallinen romaaninsa, hyvä sekin, mutta eniten olen pitänyt tuosta 4 kirjan sarjasta. Apteekki valitettavasti häviää noille aiemmille.

   Poista
 6. Sinulla on kyllä mennyt hienosti haaste! Itse en ole varsinaisesti mukana, kun en ihan joka ilta ehdi lukemaan, mutta täällä vähän varjossa kuitenkin olen itsekseni hieman mukana niin, että pyrin joka ilta kun vain ehdin, lukemaan edes vähän. Hyvää lukuhaasteen jatkoa :)

  VastaaPoista
 7. Varjohaaste :) Pääasiahan se, että tulee luettua, vaikka sitten vähemmänkin.

  VastaaPoista
 8. Jos olisin lähtenyt tähän haasteeseen mukaan, olisin epäonnistunut surkeasti. Useampana iltana on ollut menoja (mukavia sellaisia kylläkin), joten lukeminen on jäänyt vähiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mullakin olisi varmaan käynyt ilman tätä haastetta. Nyt olen lukenut yhtä paljon kuin kesällä ja se on hyvin se!

   Poista