Sivut

tiistai 15. marraskuuta 2016

Tiina Piilola: Taivaanmerkit


Tiina Piilola: Taivaanmerkit 
335 sivua
S&S, 2016


35-vuotias Emma, Mallun äiti ja Jarkon puoliso, on löytöretkellä itseensä ja elämäänsä ja yrittää löytää apua erilaisista vaihtoehtoterapioista. Emma aloitti rebirthingistä, hengitykseen perustuvasta uudelleensyntyterapiasta jonne hän meni selvittämään kuka todellisuudessa oli.

Olin oman elämäni pullonhenki.
Olin oman helmeni piilottanut simpukka. 
Itseni sisään piilotettu manteli.
Oma Amerikkani ja Kolumbukseni.
Löytämätön manner ja merenkulkuvalmis kraveli miehistöineen, tykkeineen ja suolatynnyreineen vain odottamassa purjehduslupaa.
Olin tullut vapauttamaan itseni!

Lapsuus- ja nuoruusmuistojen setvimisen jälkeen terapia huipentui keskitalvella pihapaljussa kylpyyn joka symboloi uudelleensyntymää. Mutta minne jatkaa paljusta märkien uikkareiden, hengitysputken ja nenäklipsin kanssa? Vastaus löytyi paikallislehden ilmoituksesta. Henkisen astrologian kurssi, kymmenen viikonloppua. Yhden viikonlopun hinta 120 euroa, eikä Jarkko tajua alkuunkaan miksi maksaa moisia summia jostain huuhaasta? Se aviomieheltä saatavilla olevasta tuesta. Samalla pitäisi jaksaa keskittyä väitöskirjan tekoon, deadline lähenee ja apuraha jää saamatta ellei aihe ala hahmottua. Kalevalan patriarkaalisesta hengestä se lopulta kumpuaa, Kalevalan naiset.

Henkisen astrologian myötä Emmalle tulevat tutuiksi arjen apuvälineet kuten äänimalja- ja reikihoidot, Amerikassa pullotetut tähtisäteilyt, planeettatransiitit ja astrokartat. Tyttären kouluaamut ovat kiireisiä, mutta kahvinkeittimen poristessa Emma ehtii aina lukaista taivaanmerkit.comista astrokarttapäivitykset, omansa sekä Jarkon. Eräänä aamuna Jarkon päivitys on mullistava, "Uusia tuulia parisuhdekartalla" se otsikoi. Vanha suola alkaa janottaa, rakas menneisyydestä palaa elämääsi? Tähän vaaditaan suunnitelma! 

Luen viestin toiseen kertaan. Kolmanteen. Neljänteen. Ulkoisesti mikään ei ole muuttunut. Kolinasta päätellen Mallu etsii alakerrassa leggareitaan ja huutaa Jarkolle, onko tämä nähnyt niitä ja Jarkko huutaa, ettei ole, mutta minusta tuntuu kuin olisin kävellyt muuntajaan.
Uranus, joka räjäyttää kaiken vanhan uusiksi, osuu viiden tähden voimakkuudella Jarkon kumppanuuden huoneeseen, ja räjähdys tapahtuu Vares-ensi-iltana, jolloin lavalla loistavat päärooleissa Jarkko ja kaikkien palvoma, jumalainen Anniina M. Ja kaiken päälle tuo ilta sattuu olemaan viisitoistavuotishääpäivämme aatto!

Taivaanmerkit on chick-litiä parhaasta päästä! Ei todellakaan pelkkää kohkaamista vaan sen lisäksi hyvin kirjoitettua tekstiä. Emma on päähenkilönä kiinnostava, vaikka välillä pöljä, myös fiksu ja pohdiskeleva ja hänelle toivoo lukiessaan kaikkea hyvää. Jos haluat lukea hauskan ja laadukkaan chick-litin jonka pääosassa ei ole se perinteinen miestä metsästävä sinkku vaan äiti ja vaimo joka haluaa säilyttää avioliittonsa, lue Taivaanmerkit. Piilola taitaa genren erinomaisesti. 

2 kommenttia:

  1. Kun seuraavan kerran tulee fiilis lukea chick litiä, niin tämä on kärkisijoilla vaihtoehdoissa! On kyllä mennyt multa kokonaan ohi tähän mennessä, joten kiitos suosituksesta :)
    Tiia

    VastaaPoista