Sivut

maanantai 15. elokuuta 2016

Unpopular bookish opinions -haaste

Bongasin tämän haasteen äsken Ajatuksia kirjamaasta Annin blogissa ja kun se oli siinä vapaasti napattavissa joten nappasinpa sitten :-) Jatketaan samalla formaatilla, eli jos jollekin mukaan tarttuu niin rouva on hyvä vaan.

1. Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät mikä on homman nimi

1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitivät, mutta sinä et.
Anne B. Ragden Berliininpoppelit! Luin ensimmäistä osaa peräti 80 sivua ja jätin kesken koska se oli mielestäni niin tylsää ja pitkästyttävää. En löytänyt siitä mitään miksi muut sitä niin rakastavat. Ainoa syy miksi luin sitä niin pitkälle, oli se että olin ottanut sen ainoana kirjana mukaan automatkalle eli vaihtoehtoja ei ollut. 30 sivua olisi muutoin riittänyt. 

2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
Päivi Kanniston Elämäni nomadina! Olen nähnyt siitä pelkästään negatiivisia arvioita, mutta tämä wanna-be-nomadi jolta puuttuu vain riittävät tulot pitää häntä lähes idolinaan :-D

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut.
Colm Toibinin Brooklyn. Väärä mies! Täysin väärä mies!

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.
En pidä dystopiasta, se on kaiketi ykkösinhokkini. En lue myöskään fantasiaa enkä dekkareita muutamia satunnaisia poikkeuksia lukuun ottamatta. Noista kolmesta toivoisin pitäväni dekkareista, ihan sillä että niitä ilmestyy niin paljon joten valinnanvaraa olisi paljon. 

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.
Harry Potter. Minähän en tajua miksi aikuiset lukevat niitä omaksi huvikseen ;-)

6. Kirjailija josta monet pitävät, mutta sinä et.
Joel Haahtela. Luin muutama vuosi sitten yhden kirjan, Lumivalkea jotain..? Halusin pitää siitä kun sillä oli niin kaunis nimikin, mutta poijjat kun ahisti! Ei ollut mun tyyppinen kirjailija hän.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.
Harry Potterit edelleen ja niiden lisäksi esim se aids-sarja (Älä pyyhi kyyneleitä...) koska kuvittelen sen olevan liian synkkä, Knausgårdin Taisteluni koska se tuntuu olevan loputon, Taru Sormusten Herrasta, se ei kai ole sarja vai onko, leffoja ainakin tuntuu olevan lukuisia ja syy siis se että sekin on tarkoitettu minua nuoremmille plus on fantasiaa tjs. 

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty elokuva.
Kultahattu. Olihan se kirjakin ihan ok, mutta leffa vauhdikkaampi ja elävämpi.

6 kommenttia:

 1. Kivoja vastauksia :)
  Haahtela ei mene minullakaan mihinkään suuntaa. Yhden kirjan olen lukenut ja toinen olisi kirjahyllyssä.
  Taisteluni sarjasta luin sen ensimmäisen ja sai olla myös viimeinen.
  Harry Potterit olen lukenut ja tykännyt yli kaiken, tosin tiesin, että ne uppoavat tällaiseen satutätiin. Luin siis viisi kirjaa perätysten ja sitten piti odotella aina vuosi uutta. Ja elokuvat olen katsonut.
  Gardellin sarjan menin katsomaan telkkarista ja harmittaa. Sarja oli niin hyvä. Miten siihen voi enää lukea kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole edes huomannut että Gardellin kirjat on tulleet sarjanakin! Tosin kuulin Sadie Jonesin Kotiinpaluu-sarjastakin vasta hiljattain.

   Poista
 2. Hyviä vastauksia! Minä olen Haahtelasta valitettavasti samaa mieltä sun kanssasi. Haluaisin kovasti pitää hänestä ja tiedostan sen että kai nyt tässä luen jotain hienoa, mutta useamman yrityksen jälkeen täytyy kai todeta että ei, en hänen kirjoistaan välitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli sama fiilis! Ajattelin sitten vaan että tässä on tultu mun ymmärryksen yli ja totesin ettei haittaa, kyllä mulle vielä luettavaa riittää eikä tarvii edes kiskakirjallisuuteen siirtyä :-D

   Poista
 3. Hassua. Meillä on ihan erilainen kirjamaku :D Tykkään dystopiasta, fantasiasta ja dekkareista. En toki jokaisesta kirjasta, mutta yleisesti ottaen.

  VastaaPoista
 4. Olipas kiva, kun nappasin tämän haasteen, näitä on aina niin kiva lukea. Aids-sarja ja Taistelut kuuluvat minullakin siihen ei oikein kiinnosta - kategoriaan. Jos kuitenkin kiinnostuisi joskus, voisihan sitä vaikka yllättyä. Mutta onneksi kaikesta ei tarvitse kaikkien kiinnostuakaan.

  VastaaPoista