Sivut

tiistai 15. joulukuuta 2015

Sophie Kinsella: Himoshoppaaja tähtien tiellä


Sophie Kinsella: Himoshoppaaja tähtien tiellä 
Wsoy 2015, 471 sivua
Alkuteos: Shopaholic to the Stars, 2014
Suomennos: Irmeli Ruuska


Becky on palannut! Luken työ vie tällä kertaa koko perheen Amerikkaan ja suoraan Hollywoodin parrasvaloihin. Luken tehtävänä on hoitaa kuuluisan näyttelijän Sage Seymourin pr-hommia ja Becky löytää tästä kytköksestä suoran reitin Hollywood-tähtien stylistiksi.

"Minulla on parempi ajatus. Minusta tulee Hollywood-tähtien stylisti!"
Hämmästyn Luken reaktiota. Okei, en ehkä odottanutkaan, että hän huudahtaisi "Pane toimeksi, tyttö!", mutten liioin tätä. Hänen kulmansa ovat yhtä aikaa koholla ja rypyssä. Suupielet kääntyvät alaspäin. Olen ollut Luken kanssa naimisissa jo niin kauan, että osaan hänen ilmeensä ulkoa, ja tämä on numero 3: "Miten ilmaisisin Beckylle, että inhoan koko ajatusta?" Täsmälleen sama ilme hänellä oli, kun ehdotin, että makuuhuone maalattaisiin violetiksi. (Väitän yhä, että se olisi ollut seksikästä.)

Vaikka kaikki ei sujukaan sormia napsauttamalla, reipas ja rohkea Becky solmii tarpeelliset suhteet omine avuineen. 

"Meryl!" Suze huikkaa rohkeasti, kun hän tulee lähemmäs. "Rakastan sinun leffojasi!"
"Niin minäkin!" säestän.
Meryl Streep kääntää päänsä ja suo meille hivenen hämmentyneen hymyn.
Jess! Olemme verkostoituneet Meryl Streepin kanssa punaisella matolla! Mitähän äiti tuumii, kun kerron? 

Punaisen maton glamour, shoppailut Rodeo Drivella ja yksityistunnit kalliissa joogakeskuksessa eivät kuitenkaan riitä edes Beckyn elämän sisällöksi. Millainen hinta kuuluisuuksien kanssa kaveeraamisesta ja lehtien juorupalstalla näkymisestä kannattaa maksaa? 

Edellisen Becky-kirjan (minishoppaaja) jälkeen olin hieman pettynyt sen sisältöön, mutta tämä kirja oli parasta Beckyä sitten alkuosien! Vauhtia ja hauskuutta riitti monella saralla ja kirja olikin todellinen pageturner, onko sille yhtä suomenkielistä sanaa? Sellainen jota lukee ahmimalla eikä edes huomaa ajan kulua ennen kuin yhtäkkiä huomaa lukeneensa taas viisikymmentä sivua lisää. Erinomaista chick-litiä!

2 kommenttia:

  1. Jane, olen sun kanssasi ihan samaa mieltä! Tämä oli ehdottomasti sitä kunnon Kinsellaa, sitä mihin alussa ihastuin. Ja miten jännä loppu... jatkoa odotellessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämän jälkeen odottaa tas jatkoa innolla, eikä kauan tarvitse odottaakaan, vai onkos se seuraava osa jo peräti käännetty..?

      Poista