Sivut

tiistai 16. toukokuuta 2023

Sofie Sarenbrant: KerjäläinenSofie Sarenbrant: Kerjäläinen
WSOY, 2019
Lukija: Satu Paavola
Kesto: 9 h


Sarjan edellinen osa, Osasto 73, päättyi kesken, eli niin kutsuttuun cliffhangeriin. Tämä on mahtanut olla sangen ärsyttävää silloin kun kirjaa on joutunut odottamaan vuoden, tai suomennustahdillakin puolisen vuotta. Nyt kun minulla oli mahdollisuus jatkaa vaikka suoraan seuraavaan osaan, kuuntelin vain muutaman muun kirjan välissä ja palasin sitten Emma Sköldin elämään. Tai hänen kuolemaansa, sillä Kerjäläisen alussa vietetään Emman hautajaisia.

Koska sarja jatkuu useita osia eteenpäinkin, ei tarvitse olla erityisen etevä etsivä päätelläkseen, että tässä on menossa jonkinlainen juju. Ei siitä sen enempää.

Viime osassahan Emma heräsi koomasta ja joutui useammankin murhayrityksen kohteeksi. Hänen pieni tyttärensä oli hetken kateissa ja lasta hoitanut Hillevi päätyi kuulusteluihin useammastakin syystä, mutta on kirjan alkaessa karkuteillä. Emman "murhaajaa" etsitään yhä.

Murhia tapahtuu enemmänkin. Tukholman kaduilla kuolee useita Romaniasta tulleita kerjäläisiä. Yhtä murhista todistaa silminnäkijänä nuori Soraya. Vain parikymppinen tyttö, joka on jo muutaman vuoden ikäisen pojan äiti, pojan joka odottaa kotona Romaniassa isovanhempien huomassa, että äiti palaisi kotiin taskut täynnä rahaa. Sen suhteen Soraya on jo luovuttanut, Ruotsi ei ole sellainen kultakaivos, mitä hänelle matkan myynyt välittäjä väitti. Mutta vasta silloin, kun hän todistaa maanmiehensä raa'an murhan, häntä alkaa tosissaan pelottaa öisillä kaduilla. 

Emman isä Evert haluaa saada kiikkiin sekä Emman että kerjäläisten murhaajan, ja Soraya pestataan syötiksi. 

Kerjäläinen on ollut kiitosta niittänyt osa Sarenbrantin sarjassa, mutta itse pidin tästä vähiten tähän mennessä. Toivottavasti seuraava osa imee minut taas mukaansa, sillä tämä on yksi parhaista dekkarisarjoista.

2 kommenttia:

  1. Ikävä kuulla, että et pitänyt tästä kirjasta. Hyvä sarja kyllä on kyseessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin juonikuvio kuulostaa taas kiinnostavalta 😊 Parhaissakin sarjoissa on enemmän ja vähemmän mieleisiä osia, niin ollut Ruth Gallowaynkin kohdalla ja se on kuitenkin mulle napakymppi ❤️

      Poista