Sivut

tiistai 20. joulukuuta 2022

Jenny Colgan: Jouluvaloja ja takkatulen rätinää


Jenny Colgan: Jouluvaloja ja takkatulen rätinää
Beach Streetin leipomo #3
Gummerus, 2021
Alkuteos: Christmas at Little Beach Street Bakery, 2016
Suomennos: Paula Takio
Lukija: Anniina Piiparinen
Kesto: 8 h 48 min


Mount Polbearnen kesä on Pollylle aina vilkas ja kiireinen kiitos kaikkien turistien, joista monet haluavat ostaa hänen kuuluisia leipiään ja leivonnaisiaan. Seuraava varsinainen sesonki olikin joulu.

Polly oli edelliskesänä kihlautunut hurmaavan, kanadalaisen mehiläistenhoitaja Hucklen kanssa. Kanadassa mies oli ollut yritysjohdon konsultti, jonka silloinen suhde oli päättynyt liialliseen työntekoon. 

Hucklen alkuperäinen ajatus oli ollut rentoutua ja hiljentää tahtia, hengähtää vähän jossain kaukana kotoa. Hän rakasti mehiläisten hoitamista ja hänen isänsä brittitausta oli saanut ajatuksen tuntumaan hyvältä. Sitten hän olikin vahingossa mennyt rakastumaan päätä pahkaa tähän leipovaan pyörremyrskyyn jolla oli punertavan vaaleat hiukset ja jonka ympärillä leijui leivinjauhepilvi. Se siitä sitten. 

Huckle ei paljonkaan tienannut hunajanmyynnillä, eikä muita töitä ollut helppoa löytää. Pari muutakin asiaa tulee viemään Pollyn ajatukset pois jouluvalmisteluista, yksi on henkilö menneisyydestä ja toinen se ikävä asia, että lunnien suojelualue tarvitsee kipeästi lisärahoitusta. 

Beach Streetin leipomon joulukirja oli ensimmäinen tälle joulunaluskaudelle kuuntelemani ja siinä mielessä hyvä valinta, että se on juonellisesti suoraa jatkoa aiemmille osille, eikä niin jouluinen kuin joulukirjat yleensä. Kirjan nimi olisi voinut olla kuvaavampi, mutta kansi on ihana (joskin kelkassa pitäisi tietenkin istua Niilon eikä teddykarhun) ja Anniina Piiparinen on lukijana juuri oikeanlainen Pollyn ääneksi. Hienoa, että hän tohtii myös eläytyä!

Pollyn seuraaminen päättyy ilmeisesti tähän kirjaan, sillä Colgan palaa kyllä Mount Polbearneen, mutta pääosassa on toinen naishenkilö, Italiasta sinne muuttava Marisa. Alkuvuodesta suomeksi saadaan vihdoin myös ensimmäinen osa vanhemmasta, skotlantilaiselle Muren saarelle sijoittuvasta sarjasta ja siinä on peräti kaksi joulukirjaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti