Sivut

maanantai 26. joulukuuta 2022

Elly Griffiths: Ruth Gallowayn joulu



Elly Griffiths: Ruth Gallowayn joulu
Tammi, 2022
Alkuteos: Ruth's First Christmas Tree, 2012
Suomennos: Anna Kangasmaa
Lukija: Krista Putkonen-Örn
Kesto: 57 min


Jouluun on kolme päivää, ja Norfolkissa sataa talven ensimmäiset lumihiutaleet. Ruthin tytär Kate on vähän yli vuoden ikäinen, joten tämä on hänen ensimmäinen varsinainen joulunsa. Ruth kokee sen tähden ensimmäistä kertaa joulustressiä - lahjat on ostettu, mutta mistä hän saa enää hankittua täydellisen joulukuusen? Onneksi druidiystävä Cathbad hoitaa asiat kuntoon Nelsonin avustuksella. Toisen ystävän juhlissa Ruth sattumalta löytää erään muinaisesineen, joka on eksynyt vähän väärään paikkaan.

Tämä joulukirja julkaistiin suomeksi niin paljon ilmestymisestään myöhässä, että se oli hassu hyppäys menneeseen. Kate oli vielä niin pieni ja Ruthilla oli sutinaa Maxin kanssa. On kuitenkin jotain minkä huomaa säilyneen muuttumattomina ja se on Ruthin tunteet Nelsonia kohtaan. 

Olisin toivonut, että tarina olisi ollut reippaasti pidempi (minun kuuntelunopeudellani ~45 min) ja siinä olisi ollut edes jonkinlainen rikostarina, ei nyt murhaa mutta jotain edes...  Siitä huolimatta tarina oli herttainen ja hyvin jouluinen, hyvin lyhyt väläys Ruthin elämästä dekkareiden välissä. Lähinnä ehkä muistutus siitä, että kirjan henkilöillä on muuta elämää (niin kuin vain fiktiivisillä hahmoilla voi olla) rikostapausten välissä.

6 kommenttia:

  1. Tykkäsin. Aina ei tarvita ruumiita ;)

    VastaaPoista
  2. Ruth Galloway on päässyt viime aikoina unohtumaan, kun muutenkin dekkarit ovat jääneet taka-alalle. Mutta tämähän voisikin olla oivallinen kurkistus Ruthin elämään – vaikka sitten ensi joulun aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, no vajaan tunnin tarinasta tulisi varmaan fiilis, että äkkiä seuraavan oikean osan kimppuun , mutta olin juuri kuunnellut Kivikehän viikko pari aiemmin, niin se riitti toviksi mulle.

      Poista
  3. Nyt tuntuu trendaavan tällaisten pienten joulutarinoiden julkaisu, joten varmaan niissä merkeissä tämäkin on nyt suomennettu. Sinänsä ihan hauska idea, ikäänkuin pieni joululahja faneille, tehdä näitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, silloin kun tämä oikeasti ilmestyi, meillä julkaistiin vielä todella vähän joulukirjoja. Siinä on tullut todella merkittävä muutos ihan muutamassa vuodessa 🥰

      Poista