Sivut

keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Michelle Frances: The Boyfriend



Michelle Frances: The Boyfriend
Pan, 2022
Lukija: Christina Cole
Kesto: 9 h 16 min


Kun Amy heräsi sairaalassa, edeltävät kuusi kuukautta olivat täysin kadonneet hänen muististaan.

Sairaalassa hänen paras ystävänsä Lisa kertoi matkasta jolle heidän oli ollut tarkoitus lähteä vain neljän päivän kuluttua. 
Amy, joka täyttäisi silloin 30, oli itse organisoinut loman, viikon Val d'Iseressä yhdessä ystäviensä Lisan ja Jennan, heidän miestensä sekä Amyn äidin Marthan kanssa. Myös Jack oli kutsuttu, mutta tämä oli kertonut että joutuisi jättämään loman väliin työkiireiden vuoksi. Amy ei muistanut ystävää nimeltä Jack ja kun Lisa selitti, Amy ei ollut uskoa kuulemaansa. Oliko hänellä, oltuaan sinkku jo viisi vuotta, todellakin poikaystävä?

He olivat tavanneet vasta kolme kuukautta aiemmin. Jack Stewart oli lastenlääkäri. Amy laittoi miehelle viestin ja kertoi mitä on tapahtunut, mutta Jack ei vastannut mitään. Oliko tämä jättänyt hänet?

Amyn lääkärit eivät nähneet syytä kieltää häntä lähtemästä matkalle, joten Amy ystävineen suuntasi Ranskan Alpeille. Amyn täti Esmi, joka oli jäänyt varakkaaksi leskeksi puolisonsa Francoisen kuoltua, omisti kylän ulkopuolella hulppean huvilan. Esmi oli vetäytynyt nykyisen miesystävänsä Gabrielin kanssa tämän läheiselle huvilalle. Esmi ja Amyn äiti Martha eivät tulleet ollenkaan toimeen. 

Yhtäkkiä Jack ilmestyi kuin tyhjästä huvilalle saatuaan sittenkin vaihdettua työvuoronsa. Kaikki muut tapasivat hänet ensimmäistä kertaa ja Jack hurmasi jokaisen, myös Amyn, mutta ihmekö tuo, olivathan he rakastavaiset. 
.
Kun Amyn muisti alkaa palailla, hän muistaa yksityiskohtia myöden esimerkiksi tapahtuman, josta Jack oli heille kertonut. Heidän ensikohtaamisensa. Ongelma vain on siinä, ettei Amy muista Jackin liittyvän siihen tapahtumaan millään tapaa. Mieleen pulpahtelevat muistot eivät muutenkaan sovi yhteen Jackin heille kertomien asioiden kanssa. Entä mikä selittää sen, että hänen lukuisat Facebookiin lataamansa kuvat hetkistä, joita hän on viettänyt yhdessä Jackin kanssa, kuvaavat aina jotain ihan muuta, esimerkiksi ruokaa jota he olivat syöneet ravintolassa?

It made her worry, that the injury to her brain was greater than the consultants had spoken about. 
What if other memories were distorted? Things that she took to be fact, but were twisted versions of truth. A person was a collection of memories, that's what made up your life. Made you, who you were. If she was remembering something different what had happened, how could she trust herself? Did she even truly know herself? 

The Boyfriend oli jo toinen Michelle Francesilta kuuntelemani kirja. Sisters on näistä kahdesta ehkä vielä himpun verran enemmän omaan makuuni. Molemmissa on intensiivinen, jännittävä tunnelma, mutta lähtökohdat ovat ihan erilaiset kun tässä keskeisenä on muistinmenetys ja Sistersissä lapsuusmuistot. Molemmissa pelataan kuitenkin sillä, mitkä muistot ovat oikeita, missä muisti tekee temppuja ja pääsee syntymään vääriä mielikuvia joista tekee totuuksia. Molemmissa myös yksi henkilöistä on hyvin taitava valehtelija, eikä lukijakaan tiedä varmaksi ketä uskoa.

Tässä vielä linkki juttuuni Sistersistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti