Sivut

tiistai 17. marraskuuta 2020

Sarah Pinborough: Dead to her


Sarah Pinborough: Dead to her
HarperCollins, 2020
388 sivua

Lainasin kirjan Piki-kirjastoista.

Kun William Radford IV palasi Savannahiin, syvään etelään, hänellä oli mukanaan tuliainen Lontoosta. Uusi vaimo, vain 22-vuotias ja kaiken lisäksi musta. William oli Savannahin seurapiirien kermaa, vanhaa rahaa ja jäänyt leskeksi hiljattain, Eleanorin hautajaisista ei ollut kulunut vielä säällistä vuottakaan. 

Jason Maddox, Williamin oikea käsi, oli reilu viisikymppinen ja Marcie niin ikään hänen järjestyksessä toinen vaimonsa. Marcieta oli pidetty nuorena onnenonkijana ja hän oli sentään ollut jo 26-vuotias Jasonin tavatessaan, mutta hän olikin ollut silloin toinen nainen, minkä takia häntä ei oltu vieläkään täysin hyväksytty piireihin. Häntä siedettiin, koska hän oli Jasonin vaimo. Ja nyt hänen miehensä katse viipyili aivan liian pitkään Williamin uudessa, tyrmäävän upeassa vaimossa. Once a cheater, always a cheater kummitteli Marcien mielessä, mutta hänellä ei ollut aikomustakaan luopua asemastaan. Marcie oli kiivennyt korkealle ponnistaen trailer parkista Boisessa, Idahossa, eikä hän ollut luovuttajatyyppiä.

Kun cocktailtarjoilija Keisha oli tutustunut Williamiin klubilla, dollarinkuvat olivat vilkkuneet hänen ystäviensä silmissä. Olisi ollut hullua olla tarttumatta tilaisuuteen, vanhaan hullaantuneeseen amerikkalaisleskeen joka tunsi kookosveden ja nuoren naisystävän vievän omasta iästään kaksikymmentä vuotta pois. William varasi hänelle golfopetusta ja tennistunteja, yritti kovasti tehdä hänestä kunnollista, tyylikästä etelävaltioiden seurapiirinaista, sellaista kuin Eleonora oli ollut. Vaikka Eleonora lepäsi arkussaan, Keishasta tuntui ettei tämä ollut vieläkään lähtenyt talosta. Kuollut oli myös Williamin ja Eleonoran ainoa lapsi, poika joka oli ollut yksi ensimmäisistä Afganistanissa kaatuneista amerikkalaissotilaista. Keisha tiesi mitä häneltä odotettiin, hänen oli miellytettävä Williamia, hänellä ei ollut vaihtoehtoja.

When she'd met him, she'd wanted the rich life far away from home so much she hadn't thought long term. The same old man every night. Keeping him happy while waiting endlessly for him to die or until she'd gotten enough hidden away to leave him. How much would be enough?

Kun Keishan Nigeriasta Lontooseen tulleet ja tytön kasvattaneet täti ja setä kuulivat Williamista, he vaativat osaansa, eivätkä ymmärtäneet ettei Keishalla ollut omaa rahaa. He uskoivat voodoohon, afrikkalaiseen mustaan magiaan, ja pian Keisha alkoi nähdä ympäristössään välähdyksiä siitä ja löysi lopulta pahansuovan taikaesineen omalta pihaltaan. Ja niin kuin siinä ei olisi ollut riittämiin, William löysi hänen kätkönsä, valiumit joita Keisha otti useamman päivässä pärjätäkseen päivään seuraavaan, eikä mies tietenkään pitänyt löydöstään. "You've come from nothing and I've given you everything. Don't let me down."

Tässä oli kirja joka tarjosi nautittavaa twistiä toisensa perään ja juttua saikin kirjoittaa poikkeuksellisen taiten, ettei spoilaisi niistä ensimmäistäkään. Viihdyin Marcien ja Keishan kanssa ja olisin toivonut kirjan jatkuvan vielä.toisen mokoman. Tajusin aika pian, että tiesin ja arvasin juonesta vain pienen pintaraapaisun. Goodreadsissä oli arvosteltu voodoon tuomista mukaan kirjaan, minua se ei haitannut joskaan ei tuonut siihen lisäarvoakaan, jännite oli se kantava voima tässä.




2 kommenttia:

  1. Alkuun, mahtavaa kun luet enkuksikin! Saan hyviä vinkkejä, kun en millään pysy itse kaikessa enkunkielisenä julkaistavassa mukana. En ollut tästäkään kuullut aiemmin. Tämä vaikuttaa hyvältä sekoitukselta ihmissuhteita ja jännitystä, kirjoituksesi mukaan jopa melko hengästyttävältä mutta juuri tällainen tapahtumarikas kirja sopii, kun haluaa vain ottaa vastaan ja antaa mennä.

    Ja tämän saa meidän kirjastosta, ooh! Laitoin sen lainauslistalleni eli voin varata sen näppärästi heti kun tulee sopiva hetki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voisi sanoa hengästyttäväksikin, on aika intensiivinen tunnelma monessa kohdin. Ja olen itsekin todella mielissäni siitä, että tulin laajentaneeksi kielivalikoimaa, kyllä aukesi niin paljon lisää valikoimaa!

      Poista