Sivut

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Blogistanian lukumaraton 26.6.15


Blogistanian kuudes ja omalla kohdallani neljäs lukumaraton starttaa N-Y-T ja päättyy huomenna klo 15 :-)

Valinnanvaraa maratonilla pitää toki olla paljon, joten tässä tarkoitusta varten keräämäni kirjapinkka! Välipalakirjoiksi olen varannut muutaman novellikokoelman joista eniten kiinnostavat Tuula-Liina Variksen ja Sari Pöyliön kokoelmat. Todennäköisimmin tuolta pinkasta uskon lukevani jomman kumman Hilja Valtosen klassikon (klassikkohaaste saa siis jatkoa myös Rouva Bovaryn jälkeen) sekä Raija-Sinikka Rantalan Poliisin pojat joka on tämän kevään uutuuskirjoja. Myös viidentoista Suomeen päätyneen pakolaisnaisen kertomuksista uskon lukevani osan, onhan aihe myös tällä hetkelläkin hyvin ajankohtainen kun EU-komissio on ehdottanut Välimeren maihin tulevien pakolaisten jakamista tasaisemmin eri EU-maiden kesken. 

Mutta nyt starttaa maraton ❤❤❤
Ensin luen vähän aikaa kesken olevaa Talo moskeijan vieressä -kirjaa.

Väliaikapäivitys klo 01.45

Ei tässä erityisen huikeissa lukemissa mennä, 305 luettua sivua vasta. 157 sivua Taloa moskeijan vieressä, ensimmäinen novelli Tuula-Liina Variksen kokoelmasta Että tuntisin eläväni sekä 100 sivua Raija-Sinikka Rantalan Poliisin pojista. Pidin kovasti tuosta novellista ja tämä Poliisin pojat on myös mieleistäni luettavaa :-) 

Lukemaankin pääsin vasta puoli neljältä kun tuli vielä hoidettavia asioita, eli perjantaina saan siis jatkaa vielä 15.30 saakka ;-) 

JA SUORAAN LOPPUPÄIVITYS :-D 

Tämän maratonin keskelle osui niin paljon asioiden hoitamista, että lukurauha katkesi moneen otteeseen milloin mihinkin piippaukseen. Niinpä välipäivityksetkin jäivät tasan yhteen. 

Kohta tuon varttia vaille kahden jälkeen lähdin sänkyyn lukemaan ja sain Poliisin pojista luettua toiset lähes 100 sivua. Loput luin sängyssä herättyäni 7 tuntia myöhemmin ja yläs noustua päätin aloittaa uuden kirjan ja tartuin Sonja Hellmanin Naiset ilman maata tietokirjaan. Olin aikonut lukea vielä toisenkin Variksen novelleista, mutta iltapäivän lukuaika jäi kovin lyhyeksi ja käytin sen ajan mamu-naisten parissa. 

Tässä siis lopputulema:

Kader Abdolah: Talo moskeijan vieressä  (osittain)
Raija-Sinikka Rantala: Poliisin pojat 
Tuula-Liina Varis: Että tuntisin eläväni (osittain)
Sonja Hellman: Naiset ilman maata (osittain)

Yhteensä 512 sivua.

Heinäkuun maratonia odotellessa!13 kommenttia:

 1. Intoa lukemiseen! Valtonen on varmasti ihanaa luettavaa kesäisellä maratonilla. Sinulla on houkuttelevan monipuolinen pino. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi etten Valtoseen saakka päässyt vielä, mutta kyllä tässä kesän mittaan on vakaa aikomus tutustua ☺

   Poista
  2. "Tutustua" oli vähän hassu sanavalinta; olen lukenut muutaman Valtosen joskus teini-ikäisenä, kun äidillä niitä oli. Nuoren opettajattaren varaventtiilin tiedän varmuudella lukeneeni kun sen nimi erikoisuudessaan niin hyvin mieleen painui, mutta muista en mene vannomaan.

   Poista
 2. Hauskaa maratonia, aloiteltiin ihan samoihin aikoihin. :) Valtosta pitäisi minunkin lukea, olen melkein varma että tykkäisin. Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaara on muuten ihana, varmasti olisi hyvä maratonkirja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iris olisi varmasti ollut hyvä maratonkirja, mutta kovin vähän ehdin loppujen lopuksi tällä kertaa lukea :-/

   Poista
 3. Tsemppiä maratonille! Minä en ole tällä kertaa mukana (enkä ole itse asiassa koskaan ollutkaan), kun huomenna on vielä työpäivä ennen kesälomia enkä jaksa huomisiltanakaan aloittaa. Mutta ehkä vielä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä kun osallistuin ensimmäisen kerran, jännitti etukäteen että saanko edes kahta-kolmeasataa sivua luettua, miten muka osaan "koko ajan" lukea kun yleensä luen aika lyhyitä rupeamia kerrallaan! Mutta niin vaan luin hyvän määrän sivuja ja koukutuin kerrasta 😃

   Poista
 4. Tsemppiä, Jane! Hyvin on alkanut, onhan tuo sivumäärä mukava! Kivoja kirjojakin sinulla tuntuu olevan. Variksen kirjaa en ole lukenut, joten odotan arviotasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi minä tykästyin kyllä Varikseen ja tuo kokoelma osoitti, että kun kaikki on kohdillaan, osaan minäkin novelleja lukea :-)

   Poista
 5. Hauskaa maratonia! Minä en tänä vuonna osallistu ainakaan tähän ensimmäiseen, mutta kiva seurata mitä te muut luette :) Minäkin voisin joskus kokeilla Valtosta, vaikka normaalisti en sen tyyppisestä kirjallisuudesta pidäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan Valtosen kirjat yhden sortin klassikoita ja vaikkei chick-litistä silloin käsitteenä oltu kuultukaan, niin sitä ne kuitenkin ovat :-D

   Poista