Sivut

maanantai 24. helmikuuta 2014

Kevään 2014 kiinnostavimmat kirjauutuudet (jaa vähänkö myöhässä?)

Olen ahkerasti selannut kevään uutuusluetteloita sekä kanssabloggaajien jo aiemmin julkaisemia vastaavia listoja. Tässä minua kiinnostavimmat uutuudet; nähtäväksi jää montako näistä tulee luettua kuluvan vuoden aikana.

Gummerus

NoViolet Bulawayo: Me tarvitaan uudet nimet
Runsain määrin blogeissa jo viime vuoden puolella luettu, tammikuussa ilmestynyt ehdottomasti must-luettava kirja!

Luettu 11/14

Jojo Moyes: Ole niin kiltti, älä rakasta häntä
Muutamassa blogissa jo luettu päälle 500-sivuinen rakkausromaani liikkuu nykypäivässä ja 1960-luvun Lontoossa, mikä tekee kirjasta niin kiinnostavan.
Luettu 2/14

Karisto

Terttu Autere: Kuka murhasikaan rouva Holmin?
Jatkoa kolmelle aiemmalle Autereelta jo lukemalleni romaanille, joten pitäähän murhamysteeriksi kääntynyt jatko-osa ilman muuta lukea.

Like

Junot Días: Vieraissakävijän opas rakkauteen
Luvassa rytmikästä ja energistä proosaa kyltymättömästä rakkaudennälästä.

Luettu 3/14

Minerva

Anna Misko: Armovuosi
Uusi historiallinen romaanitrilogia, erittäin kiinnostava aihe! Suuret odotukset!
Luettu 2/14

Myllylahti

Anitta Kaitajärvi: Rikotut kuvat
Mies palaa sotavankileiriltä löytääkseen kotoa vaimon ja lapsen lisäksi vuoden ikäisen lapsen, joka ei voi olla hänen. Luvassa kauhistuttava käänne.

Anu Holopainen: Ilmestyskirjan täti
Uutta chicklit'iä pitää aina kokeilla!

Luettu 10/14

Otava

Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän
En ole lukenut mitään Pulkkisen romaaneja, olen kuullut että tämä on aivan erilainen, kevyt ja hauska. Pulkkisen Raja alkoi tänään tv-sarjana, se odottaa vielä digiboksissa katsomistaan.

Nura Farah: Aavikon tyttäret
Suomensomalialaisen esikoiskirjailijan teos meni välittömästi kirjastoon varaukseen, kun näin Farahin haastattelun tv-uutisissa. Erittäin kiinnostava!
Luettu 3/14

Rhidian Brook: Talo Elben rannalla
"Saksaan toisen maailmansodan raunioille sijoittuva rakkausromaani on humaani puheenvuoro anteeksiannon puolesta."
Luettu 5/14

Helena Petäistö: Pariisi, Versailles, Giverny
En tiedä mitään Petäistön tyylistä kirjoittaa, mutta kiinnostaisi lukea hänen näkemyksenä noista kohteista kun omasta käynnistä niissä on jo aikaa...

Schildts & Söderströms

Kim Izzo: Avioliitto Jane Austenin tapaan
"Hilpeä pastissi, joka valloittaa juonikuvioillaan ja henkilögalleriallaan. Täydellistä unelmankepeää luettavaa kaikille Austen-romantikoille!"
Kuulostaa lähes täydelliseltä, suuret odotukset omassa lajissaan.
luettu 7/14

Tammi

Anna-Kaari Hakkarainen: Purkaus
Rakkautta jäätiköllä, ainakin-melkein-Islannissa. Aivan must!
Luettu 12/14

Pirjo Tuominen: Toinen silmä päivä, toinen yö
Rakastan Tuomisen historiallisia romaaneja, joten kokeilisin mielelläni miten häneltä onnistuu "hurmaava yhdistelmä kartano- ja salapoliisiromaania". Pitäisikö Mailis Sarka -romaanit lukea järjestyksessä?

Jo Baker: Longbournin talossa
"Palvelusväen Ylpeys ja ennakkoluulo". Kirjan päähenkilö, palvelijatar Sarah luuttuaa lattioita samalla kun Elisabeth Bennet pukeutuu tanssiaisiin. Hulluhan olisin ellen tätä lukisi ;) Varaus on jo kirjastossa ja sormet syyhyävät. Ehkä eniten odottamani kirja tältä keväältä.
Luettu 11/14

Nicolas Barreau: Pieni elokuvateatteri Pariisissa
Pariisi, ihana Pariisi. Luvassa "taianomainen rakkaustarina, jonka pääosissa ovat vanhat elokuvat, nostalgia ja Pariisin kaupunki". Aiemmin suomennettu Rakkausromaanin resepti on myös tbr-listallani.

Kerstin Ekman: Huijareiden paraati
Ironinen romaani Ruotsista 1950-luvulta tähän päivään, arvosteltu sekä älykkääksi että viihdyttäväksi. Ja tack, sanon minä.

Jayne Anne Phillips: Murhenäytelmä
"Tositapahtumiin perustuva romaani vaarallisen auervaaran kynsiin joutuvasta leskestä on tragedia, rakkaustarina – ja mestarikertojan häikäisevä taidonnäyte.
Eletään lamavuotta 1930. Leskeksi jäänyt kolmen lapsen äiti Asta Eicher ryhtyy kirjeenvaihtoon hurmaavan herrasmiehen kanssa. Kun mies ehdottaa avioliittoa, rahaton Asta tarttuu kiitollisena tarjoukseen. Muutaman viikon päästä koko Eicherin perhe on kuollut. Toimittaja Emily Thornhill kiinnostuu tapauksesta. Erityisesti Astan nuorin lapsi, taiteellinen Annabel askarruttaa häntä. Mitä Eicherin perheelle oikeastaan tapahtui?"
Minulle ennestään tuntematon kirjailija, vaan kunhan olen valmis ottamaan 640 sivun mittaisen haasteen vastaan, tiedän ainakin minne tarmoni kohdistan!
Luettu 8/14


WSOY

Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys
"Hienovaraisen tarkkanäköinen romaani ihmisistä, jotka rakentavat unelmansa luvattomiin harjakorkeuksiin." Kiinnostava esikoisromaani.
Luettu 3/14

Laura Lähteenmäki: Ikkunat yöhön
"Ihmissuhdedraama ja jännityskertomus kolmen sukupolven salaisuudesta." Sukutarinat ovat mieleeni ja tässä pitäisi olla draamaa luvassa, joten ehdottomasti lukulistalle!
Luettu 8/14

Arne Nevanlinna: Heta
Mitenköhän minulta on mennyt vallan ohi, että Nevanlinna kirjoittaa historiallisia romaaneja..? Luokkaerojen kritisoinnin myötä Heta ehdottomasti lukulistalle ja jos vastaa odotuksia niin jatkaa voinee vaikka Mariesta.
Luettu 12/14

Pia Maria Montonen: Valtakunnan miniä - Brita Kekkonen
Kekkonen oli lapsuuteni presidentti. Miniä kiinnostaa enemmän, mutta eiköhän tämän muistelmateoksen kautta tule Urho ja Sylvikin tutummiksi.

Ayana Mathis: Huonetta ja sukua
"Viiltävä kertomus orjuuden ja rotusyrjinnän perinnöstä." Esikoisromaani kiinnostavasta aiheesta.

Sophie Kinsella: Hääyöaie
Jättäisinkö yhtään Kinsellaa lukematta -no en! Juoni pikaisesta naimisiinmenosta ei kuulosta erityisen persoonalliselta, mutta Kreikka tapahtumapaikkana sytyttää senkin edestä.


---

Paljon kiinnostavia lukuelämyksiä siis luvassa - ainakin toivon niin :)

3 kommenttia:

 1. Junot Díasin kirja kiinnostaa minuakin, pidin Oscar Waon lyhyt ja merkillinen elämä -kirjasta, vaikka se aika outo olikin. Mutta kirjailijan tyyli jäi mieleen. Neljäntienristeys ja Ikkunat yöhön tulee varmaankin myös luettua, etenkin jälkimmäinen, jonka jo kannoin divarista kotiin.

  Lukemista riittää. ;)

  VastaaPoista
 2. Ikkunat yöhön on ehdottomasti kiinnostava, niin hyviä blogiarvioita se on saanut. Ja Kerstin Ekmanin uutuus on varmasti hyvä. Ihana lista sinulla! Jään odottamaan arvioita!

  VastaaPoista
 3. Luen parhaillaan Talo Elben rannalla.

  VastaaPoista