Sivut

keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Lee Strauss: Murder on the SS Rosa


 
Lee Strauss: Murder on the SS Rosa
La Plume Press, 2017
Lukija: Elizabeth Klett
Kesto: 3h 35min


Jätettyään Euroopan taakseen vuonna 1918, Ginger Gold oli vannonut ettei koskaan palaisi. Nyt, viisi vuotta myöhemmin, hän oli SS Rosalla, jälleen ylittämässä Atlanttia. Hänen isänsä, George Hartigan, oli kuollut ja Ginger oli matkalla selvittämään pesän asioita. Hänen seurassaan matkusti hänen ystävänsä Hayley Higgins, joka oli ollut myös Gingerin isän yksityinen sairaanhoitaja tämän sairastuttua. Hayley on aloittamassa lääketieteelliset opinnot Lontoossa.

Ennen lähtöään Atlantin yli Ginger oli hylännyt Mr Wellingtonin kosinnan. Tämä halusi lapsia, mitä Ginger ei voinut miehelle luvata. Ginger oli jo ollut kertaalleen naimisissa mutta jäänyt leskeksi; Daniel ja hänen vanhempansa olivat kuolleet auto-onnettomuudessa. Danielilla ei ollut ollut rahaa, mutta hänellä oli aatelisnimi mikä oli saanut Gingerin isän puoltamaan liittoa. Ginger olikin itse asiassa Lady Gold, mutta halusi itse mieluummin olla käyttämättä ladyn arvonimeä. 

Laivalla eräs komisario Basil Reed tanssitti Gingeriä ja kun yhtäkkiä tapahtui outo kuolemantapaus joka osoittautui murhaksi, Ginger ja Basil tutustuivat toisiinsa lähemmin. Basil oli laivalla matkustajana muiden joukossa, mutta joutui töihin, ja kun Ginger sai kuulla olevansa epäiltyjen listalla, halusi hän saada oikean syyllisen kiikkiin ennen kuin laiva saapuisi Lontooseen. Veikkaanpa että kolmikko jatkaa tutkimuksiaan myös Englannin maaperällä. 

Näin lyhyt kirja antaa aina aihetta pieneen epäilyyn, ehtiikö siinä tapahtua riittävästi. Murha SS Rosalla oli sen suhteen iloinen yllätys, sillä käänteitä oli mahdutettu mukaan ihan kiitettävästi ja jos ensi alkuun olin pitänyt Gingeriä kiinnostuneena lähinnä designerasuistaan oli mukavaa huomata että hänestä löytyi syvemminkin ajatteleva puoli. Lisäksi paljastui, että Ginger on ollut sodan aikana hallituksen tehtävissä, joten tämäkin avautunee tarkemmin tulevissa osissa. 1920-luku näkyi kirjassa hyvin, onneksi, sillä tapahtumien ajankohta oli ollut merkittävässä roolissa kirjan valinnassa. 


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin kirjan pituuteen, tai siis lyhyyteen, suhteutettuna oikein kelpo dekkari 😊

      Poista