Sivut

perjantai 4. joulukuuta 2020

Laurien Berenson: Wagging Through the Snow

 


Laurien Berenson: Wagging Through the Snow
Tantor Audio, 2020
Lukija: Angie Hickman
Kesto: 4 h 36 min
Kuuntelin kirjan Nextoryssa.


Kolmekymppisen erityisopettaja Melanien perheessä riittää touhua ja tohinaa. Miehensä, heidän yhteisen kolmevuotiaan poikansa ja Melanien aiemmasta liitosta olevan pojan lisäksi talossa vilistää viisi isovillakoiraa. 

Kun Melanien nuorempi veli Frank ilmestyi ovelle kymmeneltä viikonloppuaamuna, jotain erityistä täytyy olla tekeillä, eikä Melanien vaisto ollut väärässä tälläkään kertaa. Melanien ex-mies Bob oli edelleen väleissä perheeseen ja Frankin kanssa he pyörittivät yhdessä kahvilaa. Koska se menestyi hyvin, miehet olivat päättäneet etsiä lisää haasteita. Ja kuin ylemmän johdatuksena Frank, joka oli lähtenyt vailla määränpäätä ajelemaan saadakseen vähän rauhaa heidän koliikkia itkevältä vauvaltaan, oli osunut kohdalle kun oli alkamassa huutokauppa kymmenen eekkerin kokoisesta metsäalasta.. Eikä mistä tahansa metsiköstä, vaan istutetuista joulukuusista.

Kuusenmyyntibisnekseen pitikin valjastaa puoli sukua. Näin mukaan tuli muun muassa Peg-täti, joka oli villakoirakasvattaja ja näyttelytuomari, jolta Melanie oli saanut ensimmäisen koiransa lahjaksi. Juuri Peg-tädin kanssa kuusimetsässä kulkiessaan Melanie löysi ruumiin ja sen luota palelevan maltankoiran.

Kävi ilmi, että kyseessä oli koditon mies, joka oli kuusimetsän edellisen omistajan luvalla rakentanut hökkeliasumuksen metsän perukoille. Nyt hän oli viinahuuruissaan jäänyt puusta irronneen oksan alle, menettänyt tajuntansa ja paleltunut kuoliaaksi. Paitsi että kävikin ilmi, että mies oli raitistunut muutamaa kuukautta aiemmin ja osana prosessia alkanut ottaa yhteyttä ihmisiin joille koki olevansa anteeksipyynnön velkaa. Niinpä Melanie ei voinut antaa asian olla, vaan ryhtyi selvittämään miehen henkilöllisyyttä ja kontaktoimaan tämän läheisiä, mikä kävi lopulta vaaralliseksi.

Otin tämän kuunteluun koska siinä oli kuvassa suloinen koira :) Tai no, katselin tätä koska siinä oli koira ja kiinnostuin juonesta ja ajattelin että tuollainen 4,5-tuntinen kirja on varmasti kivan napakka. Vasta kuunneltuani ensimmäisen pätkän kävin katsomassa sitä Goodreadsistä ja näin että se on osa #21 Melaniesta kertovasta sarjasta ja vähän harmittelin, että olisin voinut kuunnella jonkin vanhemmista jouluun sijoittuvista osista enkä tätä uusinta osaa. Varsinkin, kun näin miten paljon sarjaa Goodreadsissa kehuttiin. Ajattelin jo, ettei ehkä haittaa jos kuuntelen muutaman osan väärässä järjestyksessä, mutta antaa olla. Täytyy sanoa, etten oikein ymmärrä, miksi tämä on saanut niin korkeat pisteet Goodreadsissa. Juoni oli hyvin köykäinen, olkoon että olikin lyhyt kertomus, kyllä 4,5 tuntiin saisi enemmänkin käänteitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti