Sivut

lauantai 15. helmikuuta 2020

Ystävänpäivän lukumaraton: päivittyvä postaus


Ihanaa ystävänpäivää kaikille! 

Toimin emäntänä ystävänpäivän maratonille ja jos lukuintoa riittää, voit edelleen ilmoittautua mukaan :) Lukea voit 24 tunnin ajan valitsemanasi ajankohtana pe-su välillä, lue lisää täältä.

Mitään kummempia tavoitteita en ole asettanut sivumäärällisesti, mutta pyrin lukemaan yhden näytelmän, yhden sarjakuvan, useamman novellin sekä kuuntelemaan äänikirjaa. Kesken minulla on Ruth Waren Nainen hytissä 10.

Oma maratonini starttaa 14.2 klo 17.30 

Aloitan birgittalaissisarista kertovalla sarjakuvalla Elisabeth.

18.08 sivuja 84

Siirryn seuraavaksi näytelmän pariin ja valitsin Tšehovin Lokin. Olen lukenut häneltä aiemmin Kolme Sisarta. Ensin käyn kuitenkin kurkkimassa ovatko muut osallistujat jo aloitelleet maratonia :)

20.20 sivuja 84 + 84 = 168 sekä 25 min äänikirjaa

Lokki on edennyt mukavasti. Luin myös näytelmiä edeltäneet kirjoitukset Tšehovin elämästä Jaltalla ja katselin läpi kuvaliitteen. Syödäkin pitää, tänään mieheni loihti pippuripossua, perunoita ja uunijuureksia ja syödessä kuuntelin äänikirjaa, nyt jatkan Lokin parissa.

21.06 sivuja 168 + 37 sekä 25 min äänikirjaa 

Vai niin se Lokki päättyi. Yhtään en tiedä mitä lukisi nyt, pitää plärätä tuota valtaisaa pinoa, olisiko jonkun novellin aika ehkä?

23.15 sivuja 205 + 64 = 269 sekä äänikirjaa 25 + 54 min = 1h 19min

Valitsin sitten novelleja seuraavaksi ja luin Valhe & Viettelys -antologiaa. Aloin vain lukemaan järjestyksessä kaksi ensimmäistä, mutta kun en yhtään pitänyt siitä jälkimmäisestä, selasin hiukan minkä vielä lukisin kolmantena ennen kuin lähtisin ruokkimaan koiria. Siinä ruokkimispuuhan aikana kuuntelin äänikirjaa niin kuin useimmiten nykyään teen muutenkin. 

Jatkan vielä Ruth Waren kuuntelemista. 

0.42 sivuja edelleen 269, äänikirjaa 1h 19min + 1h 13min = 2h 32min

02.04 sivuja 269 + 48 = 317 sivua, äänikirjaa 2h 32min

Luin tuossa suihkun jälkeen kuivatellessa toisenkin sarjakuvan, Timo Mäkelän Neiti Branderin. Tällä välin on muuten tullut enemmän katsottua tv-tallenteita... Nyt olen pikkuhiljaa lähdössä nukkumaan ja makkarikirjana mulla on kesken Raakel Lignellin Älä sano että rakastat, joten luen sitä kunnes alkaa nukuttaa.

15.2

15.45 sivuja 300+, äänikirjaa 2h 32min + 1h 37min = 4h 09min

Nukuin pitkään ja kuuntelin Nainen hytissä 10 loppuun. Sitten iski pahanlainen jumitus joka lähti aukeamaan vasta sarjakuvalla, sillä ainoa mihin oli huvitusta tarttua oli Maalarisiskot. Siinä ei ole sivunumeroita, joten en tarkalleen tiedä missä mennään. Rentoa ;)

17.00 sivuja 269 + 22 + 118 + 48 = 457, äänikirjaa 4h 09min

Maalarisiskot oli todella hyvä valinta tuohon saumaan ja sain sen jatkoksi luettua kaksi novellia lisää Valhe & Viettelys -antologiasta. Periaatteessa olisin voinut lukea niitä lisää, mutta kun olen vasta yhdestä varsinaisesti pitänyt, ei oikein ole motivaatiota jatkaa. Niinpä aloitin uuden äänikirjan, Love Storyn, sen ihanan klassikkoleffan jonka olen viimeksi nähnyt ehkä kymmenisen vuotta sitten. En vain oikein pidä tästä lukijasta. 

17.30, maraton päättyy minun osaltani!

Luettuja sivuja kertyi 457 ja äänikirjaa kuuntelin 4 h 33 min.

14 kommenttia:

 1. Minullakin on just vähän semmoinen tilanne, että pähkäilen täällä mitä lukisi. Pari ohutta kirjaa (ja muutenkin nopsalukuista) olen jo saanut luettua, eli hyvässä vauhdissa ollaan. :) Tsehovia en ole lukenut vuosiin, mutta muistelen pitäneeni hänen novelleistaan, kun niitä joskus vuosia sitten luin. Kivaa maratonia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ainakaan valinnanvaran puutteesta ole kiinni, päinvastoin lukisin melkein jokaisen just seuraavaksi :D

   Minä olen lukenut vain sen Kolme sisarta ja nyt tuon Lokin, mutta jokin hänen tyylissään viehättää minua. Täytyy pitää novellitkin mielessä.

   Poista
 2. Huomenta kanssamaratoonarille! Tsemppiä lukemiseen, hyvin menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin :)

   Nukuin pitkään ja olen nyt kuunnellut äänikirjaa, mutta ehtiihän tässä vielä jotain muutakin... on ollut kyllä todella kiva maratoonata pitkästä aikaa <3

   Poista
 3. Tsemppiä maratoonille!
  Perässä tullaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, pääsen paremmin seurailemaan muiden etenemistä kun oma päättyy :) Tsemppiä!

   Poista
 4. Moikka. Kävin vierailulla blogissasi :) Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 5. Heippa. Minun maratonini on päätöksessä. Kiitos tästä kivasta kokemuksesta. https://kirjojenkuisketta.blogspot.com/2020/02/ystavanpaivan-lukumaraton-kiva-kokemus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että sait tästä ensimmäisestä lukumaratonistasi positiivisen kokemuksen, niin saadaan sinut ehkä jatkossakin mukaan :)

   Poista
 6. Ehditpä kuunnella paljon äänikirjoja maratonin aikana. Minä en ole vielä yhdelläkään maratonilla kokeillut niitä, vaikka muuten kyllä kuuntelen äänikirjoja. Pitäisi varmaan jollakin maratonilla ottaa aivan tavoitteeksi kuunnella jotain kirjaa edes vähän. Maalarisiskot on tosi kiva, tykkäsin siitä kovasti. Kiitos maratonin emännnöinnistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjaa jaksan kuunnella vähän väsyneenäkin, kun ei jaksa kirjaa lukea. Ja toisaalta kun on kädet varattu muualle voi kuitenkin kuunnella, ei tule taukoja esim syömisen tai kotitöiden takia :)

   Maalarisiskot oli tosiaan hyvä!

   Poista
 7. Minun maratonini suoritettu!
  Sattui vähän huono viikonloppu minun kannaltani, mutta 4,5 tuntia ehdin kuunnella.
  https://kuunneltua.blogspot.com/2020/02/ystavanpaivan-lukumaraton-2020.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun lähdit kuitenkin mukaan haasteeseen :) Ei se määrä ollenkaan tärkeintä ole.

   Poista