Sivut

tiistai 25. tammikuuta 2022

Haaste kirjalliselle matkalle ympäri maailman!



Löysin girlxoxo-blogista mahtavan listan erityyppisiä lukuhaasteita, ja koska asetin vuosikatsauksessa tavoitteen edetä monta vuotta auki olleessa maailmanvalloitushaasteessa, valitsin ihan ensimmäiseksi Bookgirlsguiden haasteen, jossa joka kuukausi luetaan kirjallisuutta maailman eri kolkista. Toinen mukaan poimimani haaste liittyy klassikkokirjoihin, mutta siitä oma postauksensa myöhemmin.

Tammikuussa alueena on Arctic ja Antarctic, joita taas ei hassua kyllä ole erillisenä alueena siinä omassa maailmanvalloitushaasteessani. 

Ajatuksenani on suorittaa tammikuun haaste feel goodilla, Hazel Priorin Away With the Penguins, jossa jääräpäinen ja omissa oloissaan viihtyvä 85-vuotias Veronica päättää haluta tutustua lähemmin dokkareiden pingviineihin ja matkustaa sen tähden Antarktikselle. Hänen pitäisi tutustua paremmin myös vastikään löytämäänsä lapsenlapseen, mutta se ei suju kovin hyvin. Kirjaa kerrotaan näiden kahden välillä vaihdellen. Varasin kirjan kirjastosta ja saan sen todennäköisesti vasta helmikuussa, mutta se ei saa nyt häiritä. Helmikuun teema on Länsi-Eurooppa, missä tuleekin olemaan runsaudenpula ja kirja valikoituukin todennäköisesti esimerkiksi HelMet-haaste edellä. 

 

6 kommenttia:

  1. Melkein pitäis tehä lista omasta maailmanvallotuksestani. Matka on vielä kesken, mutta eteenpäin on päästy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä ja listaaminen kannustaa, ainakin mulla toimii 🧡

      Poista
  2. Mielessä on kyllä käynyt tehdä lista omista maailmanvalloituskirjoista. Aikaa laajasti on tullut kierrettyä lukumaailmalla. Lukeminen avartaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vasta 43 maata kasassa 🙈 Viime vuonna etenin vain kolmen maan verran, kun en varta vasten etsinyt mitään... Olisi hienoa jos saisi 50 rikki tänä vuonna!

      Poista