Sivut

Sivut

lauantai 13. elokuuta 2016

Kevään 2016 kiinnostavimmat kirjauutuudet!

Aloitin kevätkirjalistan kokoamisen tavalliseen tapaani, mutta se jäi hieman keskeneräisenä julkaisematta. Tässä siis jälkijunassa ja syyskatalogien lista kohta perään :-)

Bazar

Nina George: Pieni kirjapuoti Pariisissa 
Jotkin bloggaajat ovat tämän jo lukeneet, eivätkä arviot ole olleet järin positiivisia. Siitä huolimatta kirja kiinnostaa kun Tuulisen saaren kirjakauppiaan kaltainen lämmin tarina olisi paikallaan. 

Gummerus 

Milja Kaunisto: Luxus 
Vaikka Piispansormus on vielä lukematta, maltan tuskin siirtää Ranskan vallankumouksen vuosiin sijoittuvan Luxuksen lukemista kovin pitkään!

Milla Keränen: Kapteeni 
Sisilian ruusu oli kelpo historiallinen romaani, joten Kapteenikin kiinnostaa. Nyt on siirrytty 1700-luvun lopulle ja Suomeen, vaikka kapteeni itse seilaakin maailman meriä perheen odotellessa Porvoossa.

Elif Shafak: Valkoinen elefantti 
1500-luvun osmaanien valtakuntaan sijoittuva romaani kuulostaa mahtavalta eepokselta ja sivujakin on viitisensataa. Tämä voisi olla väriläiskä talvipimeyteen.

Jan-Philipp Sendker: Sydämenlyönneissä ikuisuus
Nykypäivän New Yorkiin sekä 1950-luvun Burmaan sijoittuva rakkaustarina kaukokaipuuta poteville. Hep hep!

Like

Janne Kuusi: Sielusta sieluun 
Kahdessa aikakerroksessa taas, sodan aikaan lottana ja 70-luvulla opiskelijaradikaalina. Berliini, taideopiskelu ja salainen poliisi.

Karisto

Terhi Rannela: Frau
Minulle vielä tuntematon Rannela on tarttunut kiinnostavaan aiheeseen kirjoittaessaan erään natsipyövelin tarinan tämän iäkkään leskirouvan näkökulmasta. Yksi kiinnostavimmista kevätkirjoista! Tämä leski muuten avioitui 60-luvulla suomalaisen miehen, Anni Swanin pojan kanssa! 

Marja Leena Virtanen: Verho
Nuoren pojan kehityskertomus vahvan isoisän varjossa. Luvassa menneiden vuosikymmenten verhoamaa tragediaa. 

Terttu Autere: Kuolema Eedenissä
Ähh, en toivonut Auteren jatkavan toisella salapoliisiromaanilla sillä Kuka murhasikaan rouva Holmin oli minulle vähiten mieleen hänen muuten niin herttaisista romaaneistaan. Mutta sellainen on nyt julkaistu, joten hellekesää odotellessa, sillä kuumaan päivään salapoliisiromaanin mieluiten sijoitan!

Myllylahti 

Maria Rusko: Äidit
Äiti olen vain karvatassuilleni, mutta välillä tällainenkin kirjallisuus kiinnostaa. Enemmän rosoisempi kuin hehkutustarinat.

Anitta Kaitajärvi: Syyllisen osa
Kyllä, Hillankukkanyrkki on edelleen kesken sen häiritsevän murteen takia, mutta 60-80 -lukujen väliin sijoittuva sukutarina syyllisyydestä ja synkistä salaisuuksista kiinnostaa. 

Otava 

Antti Ritvanen: Miten muistat minut 
Äiti löytyy kuolleena hervantalaisen asunnon kylpyammeesta, mutta kirja ei ole dekkari. Poika pohtii äitisuhdettaan.

Milena Busquets: Tämäkin menee ohi
Nelikymppinen espanjatar matkustaa äitinsä hautajaisten jälkeen merenrantahuvilalle ja pohtii suhdetta äitiin, ex-miehiin ja rakastajiinsa.

Sadie Jones: Kotiinpaluu 
Nuoren miehen paluu vankilasta vuoden 1957 pikkukaupunkiin ei varmaankaan suju mutkitta, vaikka isä olisikin pörssimeklari. Tykkäsin kovasti Jonesin ensimmäisestä suomennoksesta joka sijoittui teatterimaailmaan. 

Tammi

Elina Loisa: Rajantakaiset
Salomen ja Leon avioliitto vaikuttaa väljähtyneen lasten myötä. Salomen isoäiti kuolee ja hän alkaa selvittää mummonsa evakkomatkaa.

Sarah Winman: Merenneidon vuosi
Yhdeksänkymppinen Marvellous sukeltelee nakuna meressä. Hurmaavaa! Mutta kirja kertoo myös mm yksinäisyydestä, lapsettomuudesta, vaikeasta rakkaudesta ja ennen kaikkea hurjasta elämännälästä.

Teos

Leena Parkkinen: Säädyllinen ainesosa 
1950-luvun rouvien elämää Helsingin Töölössä ja luvassa ruokajuttujakin! Kuulostaa loistavalta!

Wsoy

Tommi Kinnunen: Lopotti
Neljäntienristeyksestä tuttu sokea tytär jatkaa suvun tarinaa.

Helena Sinervo: Armonranta
Heta ja Helena käyvät hedelmöityshoidoissa. Sukupolvien ketju saadaan mukaan kun Helena tutkii isänsä jäämistöä sodanjälkeisiltä vuosilta.

Elena Ferrante: Loistava ystäväni
Luvassa on neliosainen sarja. Avausromaani kertoo kahden tytön särmikkäästä ystävyydestä sotienjälkeisessä köyhässä Napolissa. Italiaan sijoittuva romaani olisikin kivaa vaihtelua.

Tässä 20 kevätkatalogeista poimimaani kiinnostukseni herättänyttä romaania. Kolmen päällimmäisen kärki näyttää kovin kotimaiselta mikä ei ole kohdallani yllätys; Kaunisto, Keränen ja Rannela!

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut listaltasi Ferranten, Busquestsin ja Rannelan kirjat. Kaikki olivat oikein hyviä. Parkkisen Säädyllinen ainesosa taitaa olla seuraavana lukuvuorossa, ja odotan siltä aika paljon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen tältä kevätlistalta lukenut 4 kirjaa ja Busquets on yksi niistä. Säädyllinen ainesosa oli loistava, viisi tähteä merkkasin sille! Luxus oli jo tutuksi tullutta Kauniston laatua ja Ritvasen romaani oli just minun mieleisesti kirjoitettu :-)

      Poista